Filistinli Mahkumlar Siyonist Cezaevlerini Yakmakla tehdit etti

Filistinli Mahkumlar Siyonist Cezaevlerini Yakmakla tehdit etti

Acilnews’in yabancı basına datyanarak sunduğu habere göre; Filistinli savaş esirlerinin meseleleriyle ilgilenen “El-Esire” hareketi, Siyonist rejimin mahkumlarının uzun süredir eşi görülmemiş bir gerilim artışına tanık olduklarını duyurdu.

Al-Mayadin ağına göre hareket, Siyonist rejimin hapishane yönetiminin Filistinli mahkumlar için görüşme saatleri ayarladığını ve birbirlerini görmelerini engellediğini ekledi; Mahkumların belirli sayıda ve belirli bir zamanda hücrelerden çıkmalarına izin verilmektedir.

El-Esire Hareketi’nin “Tutukluların İntifadası” ile ilgili yaptığı açıklamada, “Cezaevindeki işgalcilerle savaşımız durmadı ve bitmeyecek milletimizi her yerde Filistin davası etrafında toplanmaya ve tüm faaliyetlere katılmaya çağırıyoruz.”

Hareket ayrıca Cuma imamlarını yarınki duaların vaazlarını mahkumlar, intifadaları, hasta mahkumlar ve çektikleri acılara ayırmaya çağırdı.

Haberde, Filistinli tutsakların Siyonist rejime güçlü bir mesaj gönderdiğini, gerilimin hücreleri ve hapishane koğuşlarını yakma noktasına ulaşacağını ve açlık grevine başlayacağını bildiriyor.

Tutsaklar, Siyonist rejim cezaevi içindeki baskıcı tedbirlerden geri çekilmedikçe mücadelelerinin durmayacağını vurguladı.

“Milli birlik gerçekleşene kadar milli birlik, saflar birliği ve farklılıkların ortadan kaldırılması çağrısında bulunuyoruz” diye eklediler.

Filistinli tutsaklar, Siyonist rejimin tutsakların işlerini sürdürme kararlarına karşı cuma gününü öfke günü ilan etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 × 2 =