Filistinli grupların Ramazan’ı Filistin’e yardım için küresel bir ayaklanmaya dönüştürme talebi

Filistinli grupların Ramazan’ı Filistin’e yardım için küresel bir ayaklanmaya dönüştürme talebi

Filistinli gruplar, mazlum Filistin milletini desteklemek için kutsal Ramazan ayını küresel bir ayaklanma ayına dönüştürme çağrısında bulundu.

Irak’taki Şii taklit mercii Ayetullah Seyyid Ali Sistani’nin bürosu, 12 Mart Salı gününün Ramazan ayının ilk günü olacağını öngören bir açıklama yaptı.

İRNA haber ajansının bildirdiğine göre Pazar günü Filistinli gruplar ortak bir bildiri yayımlayarak  kutsal Ramazan ayını Filistin milletini desteklemek için küresel bir ayaklanma ayına dönüştürme talebinde bulunarak bu küresel ayaklanmanın, Siyonist işgal rejimine yapılan yardımların tamamen durdurulmasını ve ambargoların uygulanmasını, çeşitli grev ve oturma eylemlerinin duyurulmasını içermesi gerektiği vurgulandı.

Filistinli gruplar ayrıca bu ortak açıklamada, direnişin tüm cephelerde harekete geçirilmesine vurgu yaparak, dünyanın özgür halklarından, kutsal Ramazan ayını, Filistin’e küresel kalkınma ve destek ayı olarak bilmelerini istedi.

Filistinli gruplar ayrıca dünya genelinde uyanan vicdanları, Filistin milletine yardım etmek için en büyük resmi ve popüler kampanyayı başlatmaya çağırdı.

Filistin Sağlık Bakanlığı Pazar günü yayınladığı son istatistiklerde, Siyonist rejimin Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında son 24 saatte 90 Filistin vatandaşının şehit olduğunu, Siyonist rejimin Gazze Şeridi’nde işlediği suç ve saldırıların başladığı 7 Ekim 2023’ten bugüne kadar Filistinli şehitlerin sayısı da 30 bin 410’a ulaşırken 71.700 Filistin vatandaşı da yaralandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

four × 5 =