Filistinli Gazateci Yedi Yıl Önce Attığı Tweet Nedeniyle BBC’den Kovuldu!

Filistinli Gazateci Yedi Yıl Önce Attığı Tweet Nedeniyle BBC’den Kovuldu!

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; BBC, Filistin meseleleri konusunda uzman olarak çalışan Filistinli gazeteci Tala Hallawa’yı görevden aldı.

Arab 21’e göre görevden alınmanın nedeni, Halwa’nın yedi yıl önce, yani muhabirin BBC’ye girmesinden üç yıl önce Filistin’i destekleyen tweet’iydi.

Karar, BBC’nin gazetecinin sosyal medyadaki faaliyetlerine ilişkin soruşturma başlatmasından iki ay sonra geldi ve Dürüst Habercilik Enstitüsü, Tala Hallawah’ın tweetini “Hitler haklıydı” etiketiyle yeniden yayınladı.

Anest Reporting, sosyal medyadaki Siyonizm karşıtı içerikleri izleyen bir sivil toplum kuruluşudur. Enstitü Hallava anti-Semitik olarak adlandırıldı.

Halwa bu tweet’i BBC’ye katılmadan önce sahip olduğu Twitter sayfasına yazdı. Tweet, 2014 ve Siyonist rejimin Gazze Şeridi’nde 587’si çocuk ve 489’u kadın olmak üzere 2.322 Filistinlinin öldürüldüğü 51 günlük savaşla ilgiliydi.

Hallawa, İngilizce tweet’inde “İsrail, Hitler’den daha Nazi” dedi. Hitler haklıydı. İsrail ordusu cehenneme gitsin. Gazze için dua edin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

18 + 14 =