Filistinli Esirin 171 Günlük Açlık Grevi Zaferle Sonlandı

Filistinli Esirin 171 Günlük Açlık Grevi Zaferle Sonlandı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; İdari gözaltını protesto etmek için 171 gün önce açlık grevinde olan 40 yaşındaki Filistinli tutuklu Halil Awadeh, Siyonistlerin gözaltı sınırını açıklamaya zorlanmasının ardından nihayet serbest bırakıldı.

Filistin Al-Yum haberine göre, Filistinli heyet ile Siyonist rejim yetkilileri arasında varılan anlaşmaya göre Halil Awadeh 2 Ekim’de serbest bırakılacak ve tutukluluğu yargılanmadan sona erecek.

Bu anlaşmaya göre, söz konusu tarihe kadar Awadeh, sağlığına tam olarak kavuşmak için hastanede kalacak ve hastaneden sonra cezaevine geri dönmeyecek, çünkü hasarlı organların tamamen iyileşmesi ve eski haline getirilmesi uzun zaman alacaktır.

El Halil’deki “Azna” sakinlerinden Halil Awadeh önce 111 günlük açlık grevi yaptı. Ancak Siyonistlerin taahhütlerini yerine getirmemesi üzerine yeniden açlık grevine başladı.

Halil Awade’nin avukatı Ahlam Haddad dün müvekkilinin fiziksel durumunu Siyonist rejim mahkemesine açıkladığını ve doktorlara göre her an kalp krizi ve ölüm tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 × 3 =