Filistinli Çocuklara 838 İşkence Vakası Resmi Kayıtlara Geçti

Filistinli Çocuklara 838 İşkence Vakası Resmi Kayıtlara Geçti

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Uluslararası çocuk haklarını savunma hareketi, Siyonist işgal güçlerinin sistematik ve kapsamlı bir şekilde Filistinli çocukları tutuklayıp onlara işkence yaptığını vurguladı.

Bu hareket, Qalqilyeh vilayetinin Azzoun kasabasından Macid Rezwan (14 yaşında) adlı çocuğun, 29 Nisan’da tutuklanması sırasında işgalci askerler tarafından işkence ve kötü muameleye maruz kalmasını belgeledi.

Uluslararası Çocuk Haklarını Savunma Hareketi, 1 Ocak 2016 ile 31 Aralık 2023 tarihleri ​​arasında İsrail işgal ordusu tarafından esir alınan Filistinli çocuklara yönelik 838 işkence vakasını kaydetti.

Hareket, işgalci güçlerin dokunulmazlık ve hesap vermeme politikasının devam etmesinin onları, Filistinli sivillerin, özellikle de çocukların yaşamlarını tehdit eden ihlallerini sürdürmeye ve yoğunlaştırmaya teşvik ettiği konusunda uyardı.

Uluslararası hukuk kurallarına göre işkencenin her türü kesinlikle yasaktır; bu, hiçbir çocuğun veya yetişkinin işkenceye veya diğer zalimane, insanlık dışı ve aşağılayıcı muamele veya cezaya maruz bırakılamayacağı anlamına gelir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

18 + seven =