Filistin’de direniş ateşi yayılıyor

Filistin’de direniş ateşi yayılıyor

HAMAS liderlerinden Halid Meşal, Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü’nde Filistin’deki direniş sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Meşal, “İşgal rejiminin tüm saldırgan tutumuna rağmen direniş ateşi genişleyerek ve şiddetini artırarak yayılıyor” dedi.

Filistin İslami Direniş Hareketi (HAMAS) Yurt Dışı Teşkilatı Başkanı Halid Meşal, Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü’nün ilan edilişinin 75. yıl dönümü münasebetiyle katıldığı programda, direniş sürecine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Filistinlilerin ulusal ve tarihi haklarına sahip çıkma konusunda kararlı olduklarını belirten Halid Meşal, Kudüs ve Mescid-i Aksa dâhil olmak üzere Ürdün Irmağı’ndan Akdeniz’e kadar tüm Filistin topraklarını işgalden kurtarmayı amaçladıklarını dile getirdi.

Direnişin hedeflerini açıkladı

Halid Meşal, konuşmasında, Filistin topraklarında yaşanan yeni gelişmelere ve işgal rejiminin izlediği politikalara da değindi. Meşal, “İşgal rejiminin tüm saldırgan tutumuna rağmen direniş ateşi genişleyerek ve şiddetini artırarak yayılıyor. Allah’ın izniyle Müslümanların ve Hristiyanların tüm mukaddes mekânlarını kurtarmayı, yurtlarından çıkarılan tüm Filistinlilerin yeniden yurtlarına dönebilmelerinin yolunu açmayı ve bütün esirleri özgürlüklerine kavuşturmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: Ajanslar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

10 + 4 =