Filistin’de 3 gün genel yas ilan edildi

Filistin’de 3 gün genel yas ilan edildi

Filistin Özerk Teşkilatı Başkanı Mahmud Abbas Salı akşamı Gazze Şeridi’ndeki El Memedani Hastanesi’nde yaşanan soykırımın ardından üç günlük genel yas ilan edildiğini duyurdu.

Fars haber ajansının bildirdiğine göre Siyonist işgalciler salı gecesi Gazze’deki El Memedani Hastanesini bombaladı; haber kaynaklarının aktardığı haberde bu cinayet eylemi sonucunda  hastanede 500 Filistinli şehit oldu.

Memedani Hastanesi veya “El Ahli El Arabi”, Gazze Şehri’nin güneyindeki El Zeytun semtinde bulunan Gazze Şeridi’nin en önemli hastanelerinden biridir.

Bu hastane Filistin’deki El Memedani Kilisesi’ne aittir ve Filistin’in en eski hastanelerinden biri olarak biliniyor.

Siyonist rejim ordusunun sözcüsü “Afihay Adrei”, El Memedani hastanesinin bombalanmasını haklı çıkarmaya çalışırken “Daha önce Hamas’ın burayı sığınak olarak kullanmaması için bu hastanenin ve diğer beş hastanenin boşaltılması gerektiği konusunda uyarmıştık.” iddiasında bulundu.

Siyonist rejimin işlediği bu insanlık ayıbı cinayet nedeni ile Ürdün, Irak ve Lübnan’da genel yas ilan edilirken, Arap Birliği üye ülkeleri de bayraklar 3 gün yarıya indirildiğini belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

14 − seven =