Filistin Yönetimi: Biden Laf Yerine İsrail Rejiminin İşgaline Engel Olmalılar

Filistin Yönetimi: Biden Laf Yerine İsrail Rejiminin İşgaline Engel Olmalılar

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Filistin devleti başbakanı Muhammad Aştiye, Salı günü Filistin kabine toplantısında şunları söyledi: “Ölümcül Korona virüsüyle mücadeleye ek olarak, şu anda uluslararası çabalara karşı koymaya çalışan Siyonist yerleşim virüsünün yükselişiyle karşı karşıyayız. “

Siyonist rejimin Filistinli aileleri ve önemli Kudüs sakinlerini Şeyh Jarrah bölgesindeki evlerinden çıkarma kararını kınadı ve uluslararası insan hakları örgütlerini eylemi durdurmak için müdahale etmeye çağırdı.

Aştiye, dünyanın dört bir yanındaki ülkeleri bu tür planları kınamaya ve Tel Aviv’i bu tür eylemleri bir an önce durdurmaya çağırdı.

Başbakan ayrıca Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısının İsrail rejiminin Filistin halkına karşı işlediği suçları soruşturma kararını memnuniyetle karşıladı ve önündeki zorluklar ve engeller karşısında yaptığı eylemi övdü.

Uluslararası Ceza Mahkemesi (ICC) Başsavcısı geçen hafta, Uluslararası Ceza Mahkemesinin (ICC) İsrail tarafından (İşgal Altındaki Filistin Topraklarında) işlediği savaş suçları iddialarına ilişkin soruşturma başlattığını duyurdu.

Biden’in 2020 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yaptığı propaganda açıklamalarının aksine, İsrail’in yerleşim politikası Trump’ın Beyaz Saray’dan ayrılması ve Biden’in gelmesi ile devam edecek gibi görünüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

19 − seven =