Filistin Müftüsünden Mescid-i Aksa’nın Yıkılma Çağrısına Sert Tepki

Filistin Müftüsünden Mescid-i Aksa’nın Yıkılma Çağrısına Sert Tepki

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Filistin Müftüsü, ABD Kongresi’ndeki Cumhuriyetçi bir temsilcinin Mescid-i Aksa’nın sökülüp taşınması çağrısını kınayarak Mescid-i Aksa’nın Müslümanlar için olduğunu ve başkalarının buna karışmaya hakkı olmadığını söyledi

Habere göre, Filistin Müftüsü ve Mescid-i Aksa Vaizi Şeyh Muhammad Hüseyin, ABD Kongresi üyesi “Paul Gosar”ın Mescid-i Aksa ile ilgili açıklamalarını kınadı.

Gosar bir açıklamasında şunları iddia etmişti: Bu caminin (Mescid-i Aksa) bu tapınağın (Siyonistlerin iddia ettiği tapınağın) üzerine inşa edilmesine izin vermek iğrenç. Birleşmiş Milletler’in bu camiyi söküp başka bir yere taşımanın bir yolunu bulmasında fayda var.

Wafa haber ajansına göre, Kudüs Müftüsü bu sözlerin, Kubbet-üs Sahra’nın yıkılması çağrısında bulunan aşırılık yanlısı Siyonist din adamı Yakov Hyman’ın sözlerine benzediğini belirtti.

Şeyh Muhammed Hüseyin Bu açıklamalar gerçekten tehlikeli ve ırkçıdır ve Kudüs ve Mescid-i Aksa ile ilgili uluslararası kabul görmüş durumla çelişmektedir.

Mescid-i Aksa’nın sadece Müslümanlara ait olduğunu ve Müslümanlardan başka kimsenin buna karışmaya hakkı olmadığını vurguladı. Bu camiye zarar verme kararı tüm Müslümanlara hakarettir.

Şeyh Muhammed Hüseyin ayrıca Arap ve İslam uluslarını Mescid-i Aksa’yı ve Kudüs’ü korumak için her türlü çabayı göstermeye ve mevcut tüm araçlarla ona yardım etmeye çağırdı.

Son zamanlarda tanınmış bir Yahudi arkeolog, bir makalesinde Siyonist yetkililerin ve liderlerin Filistin ve Kudüs topraklarına ilişkin iddialarını incelemiş ve hepsini yanlış olarak nitelendirmiştir.

Siyonistlerin iddia ettiği Süleyman Mabedi hakkında ise böyle bir yapının varlığına dair hiçbir kanıt bulunmadığını söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

seventeen + 20 =