Filistin Direnişi 2 Rehineyi Daha Serbest Bıraktı

Filistin Direnişi 2 Rehineyi Daha Serbest Bıraktı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Filistin direniş cephesi El Kassam Tugayları askeri sözcüsü Ebu Ubeyde, Siyonist rejimin cuma gününden bu yana hem insani gerekçelerle hem de hastalıkları nedeniyle kabul etmediği iki mahkumu, Mısır ve Katar’ın arabuluculuğuyla serbest bıraktığını duyurdu.

Habere göre, Filistin Hamas hareketinin askeri kolu İzzeddin El Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde, Siyonist rejimin daha önce kabul etmeyi reddettiği İsraillileri, Mısır ve Katar’ın arabuluculuğu ve insani nedenlerden dolayı iki esiri serbest bıraktığını duyurdu.

El Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde, El Kassam’ın eyleminin nedeninin tamamen insani meseleler olduğuna dikkat çekerek, Siyonist yetkililerin bu tutukluları kabul etmeye istekli olmadığını bildirdi.

Cuma günü ayrıca iki Amerikalı esir kadını da serbest bıraktığını duyurdu. Bu iki kişinin anne-kız olduğunu belirten El Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde, bu kişileri serbest bırakarak Biden ve faşist hükümetinin iddialarının yalan olduğunu Amerikan milletine ve dünyaya kanıtladıklarını söyledi.

Ebu Ubeyde daha önce Gazze’ye yönelik Siyonist saldırılarda 22 İsrailli esirin öldürüldüğünü açıklamış ve şöyle demişti: “Kimliğini henüz kesin olarak bilmediğimiz yabancı esirlerimiz de var. Şartlar uygunsa yabancı tutukluları serbest bırakacağız.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 × four =