Filistin Direniş Gruplarından İran’daki terör saldırısına kınama

Filistin Direniş Gruplarından İran’daki terör saldırısına kınama

Hamas ve İslami Cihad Hareketi 26 Ekim Çarşamba günü İran’ın güneyindeki Şiraz kentinde bir türbeye yönelik gerçekleştirilen terör saldırısını şiddetle kınadı.

Filistin İslami Cihad Hareketi bugün yaptığı açıklamada, Şiraz’daki Şah Çerağ Türbesi’ne yönelik yapılan terör saldırısını kınadı.

Açıklamada, “Masum ve savunmasız çocukları, kadınları ve yaşlıları hedef almak iğrenç bir harekettir ve İslam ile hiçbir ilgisi yok.” ifadesi kullanıldı.

Yazılı açıklamada, “Bu acı olaydan dolayı İran İslam Cumhuriyeti liderliğine, halkına ve masum kurbanların ailelerine en içten taziyelerimizi sunar, hayatını kaybedenlere Yüce Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyoruz.” denildi.

İslami Direniş Hareketi Hamas ise dün yaptığı bir açıklamayla, 26 Ekim Çarşamba günü İran’ın güneyindeki Şiraz kentinde bir türbeye yönelik gerçekleştirilen ve çok sayıda insanın hayatını kaybetmesine ya da yaralanmasına neden olan saldırıyı şiddetle kınadı.

Hamas Hareketi olay sebebiyle İran İslam Cumhuriyeti’nin yönetimine ve halkına, özellikle de olayda canlarını kaybedenlerin ailelerine gönülde taziyelerini ilettiğini, hayatını kaybedenlere Yüce Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar dilediğini belirtti. 

İran’ın resmi haber ajansı IRNA’nın verdiği bilgilere göre çarşamba günü ülkenin güneyindeki Şiraz şehrinde bulunan Şah Çerağ Türbesi’ne yönelik düzenlenen terör saldırında 15 kişi şehit olmuş, en az 19 kişi de yaralanmıştı. 

Güvenlik yetkilileri, ziyaretçilere ateş açan bir teröristin yakalandığını bildirdi.

Hayatını kaybedenler arasında 2 çocuk ve bir kadının da bulunduğu kaydedildi.

Terör örgütü IŞİD ise olayın ardından sosyal medya üzerinden yayımladığı yazılı açıklamayla saldırıyı üstlendi.

Saldırı sonrası açıklama yapan İran Cumhurbaşkanı Seyyid İbrahim Reisi, ”Terör saldırısı kesinlikle cevapsız kalmayacak.” dedi.

Şah Çerağ, İran’ın Şiraz şehrinde yer alan, Şii Müslümanların en önemli kutsal ziyaret yerlerinden biridir. KAYNAK: Ajanslar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

8 − 6 =