Filistin, Aşırı Siyonist Bakanın Eylemlerine Uluslararası Bir Yanıt Verilmesini Talep Etti

Filistin, Aşırı Siyonist Bakanın Eylemlerine Uluslararası Bir Yanıt Verilmesini Talep Etti

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Filistin Yönetimi Dışişleri Bakanlığı, Ben Guer ve baskıcı güçlerin Jalboa Cezaevi’ne yönelik saldırısını kınarken, uluslararası toplumun bu faşist eylemlere müdahil olmasını talep etti.

Habere göre, Filistin Yönetimi Dışişleri Bakanlığı, yaptığı açıklamada, bu rejimin İç Güvenlik Bakanı Itamar Ben Guer liderliğindeki Siyonist baskıcı güçlerin Jalboa hapishanesi ve Filistinli mahkumlara yönelik saldırısını şiddetle kınadı.

Bu açıklamada, uluslararası toplumdan, BM kuruluşlarından ve Kızıl Haç’tan, Siyonist rejimi bu eylemleri durdurmaya ve Ben Guer’in faşist ve benzeri görülmemiş eylemlerine karşı koymaya zorlama konusunda üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmelerini istediğimiz belirtiliyor.

Filistin Yönetimi, uluslararası örgütlerden Filistinli tutukluların haklarının ve her şeyden önce “özgürlük hakkının” güvence altına alınması için pratik önlemler almalarını istedi.

Açıklamanın bir başka bölümünde ise şu ifadelere yer verildi: “Bu eylemler, iktidardaki sağ ve faşist koalisyonun politikaları çerçevesinde olup, tutsaklar üzerinde artan baskılar ve Filistinli tutsakların iradesini kırmaya yönelik başarısız bir girişimdir.”

Bakanlık, bu alandaki siyasi ve diplomatik arayışlarını ve hareketlerini uluslararası düzeyde de sürdürdüğünü kaydetti.

Filistin Esirleri Dayanışma Kurumu, dün gece bu rejimin faşist iç güvenlik bakanı “Itamar Ben Guer” liderliğindeki Siyonist baskıcı güçlerin Jalboa Cezaevi’nin 1. ve 3. koğuşlarına saldırdığını duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eleven − 3 =