FIFA, İsrail Rejiminin Üyeliğinin Sonlandırılmasını Oylayacak

FIFA, İsrail Rejiminin Üyeliğinin Sonlandırılmasını  Oylayacak

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Uluslararası Futbol Federasyonu (FIFA), bu ayın 17’sinde Bangkok’ta yapılacak bir sonraki toplantısında Filistin Futbol Federasyonu’nun İsrail’in FIFA üyeliğinden çıkarılması talebini oylayacak.

HAbere göre, Filistin Futbol Federasyonu, İsrail rejiminin futbol camiasından uzaklaştırılması konusunda oylama yapılmasını talep eden bir not gönderdi. FIFA Futbol Federasyonu bu öneriyi federasyonun Bangkok’taki bir sonraki toplantısında oylayacak.

Ürdün Futbol Federasyonu Başkanı Prens Ali bin El Hüseyin, dün Pazar günü X kanalına yaptığı açıklamada şunları yazdı: ”Gençlerin katılımı ve insan haklarının korunması, her zaman gurur kaynağı olan futbolun en önemli ilkelerinden biridir. kariyerim boyunca benim için Ancak Filistin’de yaşananlar, Uluslararası Futbol Federasyonu’nu insan hakları politikası doğrultusunda görevini yerine getirme konusunda sınava tabi tuttu.”

Filistin Futbol Federasyonu, geçtiğimiz mart ayında yaptığı açıklamada, Gazze savaşının başlangıcından bu yana futbol kulüplerinin yıkılmasının yanı sıra 99 Filistinli oyuncunun da öldürüldüğünü duyurmuştu.

Daha önce Filistin Futbol Federasyonu başkanı Jebril Rajoub’un Siyonist rejimi FIFA’dan dışlama çabalarına yanıt olarak İsrail rejimi Dışişleri Bakanı Rajoub hapisle tehdit etmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

11 + twelve =