Fars Körfezi Müslümanlara ve bölge ülkelerine aittir.

Fars Körfezi Müslümanlara ve bölge ülkelerine aittir.

Amerikalılar kötü ve çirkin davranışlarda bulunuyorlar ve Fars Körfezindeler. Fars Körfezi Müslümanlara ve bölge ülkelerine aittir.

İran İslam Cumhuriyeti Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri Komutanı, Amerikan gemileri ve fırkateynlerinin Fars Körfezi’ndeki tehdidinin bugün kırıldığına değinerek şunları söyledi: ‘Ordunun deniz kuvvetleri ve Devrim Muhafızları Kolordusu, istihbarat dnetimi ve anlık izleme ve takipleri sayesinde Fars Körfezi ve Umman Denizi’nde güvenlik istikrarını sağladı.

İran İslam Cumhuriyeti Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri Komutanı Amiral Gulam Rıza Tengsiri, İran’ın Gaimşehr şehrinde Şehit Nurali Yunusi için düzenlenen anma merasiminde şehitlerin imamını (a.s) ve şehitleri saygıyla anarak, şehitlerin toplumun güvenliğini sağlamak için canlarını feda ettiklerini ve şehit ailelerinin fedakârlıkta bulunarak İslam’ı yaşattığını söyledi.

General Tengsiri şu ifadelerde bulundu: ‘Kuran ayetlerine göre şehitler ölmez ve onlar diridir. Şehitler asla düşmanın karşısında geri çekilmediler.

Keşif ve deniz operasyonlarında şehitlerin inayetini görüyoruz. Fars Körfezi’nde Amerikan gemileri ve fırkateynleri yenilgiye uğratıldı.

Amerika, İngiltere, Fransa, Yeni Zelanda, İtalya, Kanada ve Avustralya olmak üzere yedi ülkenin karasularımızdan geçişine izin verilmemektedir. Tağut zamanında ordunun deniz kuvvetleri uzun menzilli füzelerle donatılmamış ve denizlerin derinliklerine inmemiştir, ancak bugün dünyanın tüm sularında bulunmaktan gurur duymaktadır ve bu onuru şehitler kazandırmıştır.

Sadece Devrim Muhafızları Donamamızda bile birçok füze üretiyoruz. Bugün Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri, Fars Körfezi, Umman Denizi ve açık denizlerde düşmanın önünde sağlam bir şekilde durmuştur.’

Amiral Gulam Rıza Tengsiri, Amerikalıların müdahalesiyle İran’a ait bir petrol tankerinin çalınmasına değinerek şunları söyledi: ‘Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri bu tankeri çok kısa sürede kurtardı.

Ordunun deniz kuvvetleri ve Devrim Muhafızları Kolordusu, istihbarat denetimi ve anlık izleme ve takipleri sayesinde Fars Körfezi ve Umman Denizi’nde güvenlik istikrarını sağladı. Devrim Muhafızları Donanması ve Ordu, verilen görevlerini etkileşim ve sinerji yoluyla güçlü bir şekilde yerine getirmektedir.

Fars Körfezi’nde bölge dışı ülkelerin hiçbir sorumluluğu yoktur. İran ve bölgedeki Müslüman ülkeler, Fars Körfezi’nde deniz istikrarı ve güvenliğinin sağlanmasından sorumludur.’

Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri Komutanı, İran’ın bölgedeki etkili ve belirleyici rolüne değinerek şunları söyledi: ‘İran, mazlumları ve direniş cephesini savunuyor ve destekliyor.

Amerikalılar kötü ve çirkin davranışlarda bulunuyorlar ve Fars Körfezindeler. Fars Körfezi Müslümanlara ve bölge ülkelerine aittir.

Düşmanlarımıza karşı dimdik ayaktayız. Son bir buçuk yılda 6 operasyon yapıldı ve inkılaba 9 şehit armağan edildi. Biz de bu 9 şehidin niyetine Amerikalılara 9 tokat attık. Biz, İmam Hüseyin’i (a.s) örnek alarak düşmanlarımıza karşı kazanacağız ve bu yolda sonuna kadar zamanın Hüseyninin yanında kalacağız.’

KAYNAK: Ajanslar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

8 + sixteen =