Farklı ülkeler, vatandaşlarını işgal altındaki Filistin’den çıkarmaya çalışıyorlar

Farklı ülkeler, vatandaşlarını işgal altındaki Filistin’den çıkarmaya çalışıyorlar

Siyonist rejimin Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarının yoğunlaşması ve direniş gruplarının Aksa Tufanı operasyonunu sürdürmesiyle eş zamanlı olarak çeşitli ülkeler, vatandaşlarını işgal altındaki Filistin topraklarından tahliye etmeye çalışıyorlar.

Avusturya Başbakanı Karl Neuhammer Çarşamba günü yaptığı açıklamada, işgal altındaki Filistin’den ayrılmak isteyen yaklaşık 300 Avusturyalıyı tahliye etmek için bir uçak göndereceğini söyledi.

Arjantin Dışişleri Bakanı “Santiago Cafireo”, Roma ile Tel Aviv arasında çeşitli uçuşlarda Arjantinlileri işgal altındaki Filistin’den toplu halde tahliye etmek üzere Herküls askeri uçağını gönderdiklerini duyurdu.

Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna da Paris’in Perşembe günü Tel Aviv’e Savunma Bakanlığı tarafından özel bir uçuş yapılacağını söyledi.

Hollanda Savunma Bakanı Kaisa Ollongren, ordunun Perşembe günü bu ülkenin vatandaşlarını işgal altındaki Filistin’e tahliye etmek için Airbus A330 uçağını göndereceğini söyledi.

İspanya Savunma Bakan Vekili “Margarita Robles” de  yaklaşık 500 İspanyol’un ülkeye geri gönderilmesi için iki Airbus askeri uçağının işgal altındaki Filistin’e gönderildiğini duyurdu.

Aksa Tufanı  operasyonunun başlamasından bu yana işgal altındaki Filistin’e giden ilk yabancı yetkili olan Çek Dışişleri Bakanı Jan Lipavsky, uçağının dönüş yolunda Çek vatandaşlarını geri getireceğini söyledi.

Salı günü itibarıyla son verilere göre  Bulgaristan’da 180 kişi, Romanya’da 1396 kişi, Polonya’da 600 kişi, Brezilya’da 211 kişi, Yunanistan’da 171 kişi, Güney Kore 220 kişi, İtalya 200, Karadağ 50’si kendi vatandaşları ve 51’i diğer ülke vatandaşları olmak üzere 101 kişi işgal altındaki Filistin’i terk etti./

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

one × 2 =