Evrensel Erbain Yürüyüşünde 7 Dünya Rekoru

Evrensel Erbain Yürüyüşünde 7 Dünya Rekoru

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Evrensel Erbain merasimi 2014’ten bu yana 20 milyon ziyaretçiye ulaştı. Ertesi yıl ise Evrensel Erbain merasime katılım 22 milyon kişi olarak tahmin edildi, ancak Irak makamları katılımın yaklaşık 26 milyon kişi olduğunu açıkladı. Bu nedenle, son yıllarda Kerbela yürüyüşü dünyanın en büyük yıllık toplantısı olarak adlandırıldı.

Erbain yürüyüşünün insan sayısına ek olarak, bu töreni dünyanın en fazla rekor toplaması yapan başka rekorları da var. Bunlar;

Dünyanın en uzun yürüyüşü

En uluslararası dini etkinlik

Dünyanın en büyük beslenme töreni

Kerbela’ya gelen hacı ziyaretçi sayısı son on yılda ortalama 14 ile 27 milyon arasında değişmekte olup, bazı yıllarda ziyaretçilere kahvaltı, öğle ve akşam yemeği dahil 700 milyonu aşkın öğün dağıtıldığı tahmin edilmektedir. Bu bedava yemek nereden geliyor? Hükümet veya uluslararası fon gerektirmez ve Irak halkı ve Kerbela’nın çevresindeki bölgelerin sakinleri ile komşu ülkelerdeki gönüllüler tarafından finanse edilir.

Dünyanın en büyük cemaat namazı

Erbain gününde, Necef’ten Kerbela’ya giden yolda eş zamanlı olarak cemaat namazı kılınır ve bazen kilometrelerce çizgileri olan ve 30’dan fazla ülkeden milyonlarca ibadet edenin katılımıyla kılınan bu namaz en büyük olarak kabul edilir. dünyadaki enbüyük cemaat namazı.

Bir etkinlikte en fazla gönüllü çalışma

Dünyanın en kalabalık dini

Erbain’de yürüyenler sadece Şiiler değil, diğer din ve mezheplerden insanlar da Hüseyin’e yürümek için gelirler. Şii, Sünni, Hristiyan, Kilim, Zerdüşt, Budist, Yezidi vs.’nin bu büyük yürüyüşte bir arada olduğunu belki çok az kişi biliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

fourteen + ten =