Esad Umman’ı Ziyaret Etti

Esad Umman’ı Ziyaret Etti

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sundupu habere göre; Arap ülkeleri liderlerinin telefonla taziyelerini ilettikleri, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Ürdün dışişleri bakanlarının ziyaret ettiği Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Umman’a çalışma ziyareti düzenledi.

Bu Esad’ın 2011’de Suriye’de çatışmaların başlamasından beri Umman’ı ilk ziyareti oldu. Umman, diğer Arap ülkelerinden farklı olarak Şam’la diplomatik ilişkilerini son 12 yılda koparmadı.

Her zaman bölgede arabulucu pozisyonundaki Umman, yıllardır diğer Arap ülkelerine Suriye’nin Arap Birliği’ne geri dönmesi ve Şam’la diplomatik ilişkilerin yeniden tesisi çağrısında bulunuyor. Şam Büyükelçiliğini yeniden açan ve geçen yıl Esad’ı ağırlayan BAE, diğerlerinin normalleşme adımlarına öncülük ediyor. ‘Deprem diplomasisinin’ bu süreci hızlandıracağına dair yorumlar yapılan dönemde Esad’ın Maskat ziyareti geldi.

Esad, Suriye’nin yanında yer alan, dayanışma gösteren ve yardım gönderen Umman Sultanı, hükümeti ve kardeş Umman halkına derin teşekkürlerini iletirken, en büyük teşekkürün Suriye’ye karşı yürütülen terör savaşı sırasında Umman’ın verdiği destek için olduğunu belirtti.

Görüşmelerde iki taraf, ikili ilişkilerle ortak işbirliği alanlarını, bölgesel ve uluslararası arenadaki gelişmeleri, bölgedeki güvenlik ve istikrarı destekleyip artırma çabalarını ele aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 × two =