Erbain Yürüyüşünde Küçük Ev Sahiplerinin Varlığı

Erbain Yürüyüşünde Küçük Ev Sahiplerinin Varlığı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Bu günlerde Erbain Hüseyn patikasında İranlı zairlerin varlığı Kovid-19 nedeni ile düşük. Ev sahipliğini yapan Irak’lılar İran’lı zairler için özlemlerini gideriyorlar.
Büyük Arbain destanı, Irak’ta Arbain Hüseyn yürüşüne bir gün kala, zevvarlar dayanılmaz sıcağa rağmen coşkuyla ve aşk yolunda yürürler.

حضور میزبانان کوچک در پیاده‌روی اربعین/ یاد بگیر چطور از زائر پذیرایی کنی +عکس و فیلم

Erbain Yürüyüşünde Cocukların Coşkusu

Erbain yürüyüşünün güzel tecellilerinden biri, Eba Abdullah’ın türbesinin ziyaretçileri arasında, yorgunluklarını belli etmeden uzun mesafeler yürüyen, büyüklerin ayak izlerini takip eden ve yüzlerine coşkuları kazınan çocukların varlığıdır

Erbain yürüyüşlerinde hizmet verenler arasında İmam Hüseyin (as) sevgisiyle yetiştirilen çocukların sayısı az değil. Ayrıca ziyaretçilerin hizmetinde birbirleriyle rekabet ederler.

Bu günlerde, Erbain yürüyüşünden birçok görüntü, çocukların suya susamış ziyaretçilere hizmeti, nezrileri dağıtmaları dünya medyasına yansıyan bu basit görüntülerle Hüseyin destanını oluşturmuştur.

Erbain yürüyüşünde çocukların coşkusu
Erbain yürüyüşünde çocukların coşkusu

Erbain Yürüyüşü çoğunluğu Şii mezhebine bağlı olan Müslümanların en önemli kutsal törenlerinden biri. Her yıl değişik ülkelerden milyonlarca insan İmam Hüseyin’in mezarını ziyaret etmek için Irak’ta bulunan Kerbela şehrine giderler. Bu milyonlarca insanı içeren tören Dünya’nın en büyük kutsal törenlerindendir.

کودکان در پیاده روی اربعین+ تصاویر

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

four × 3 =