Erbain Yürüyüşü Mehdevi Toplumunun Temelini Oluşturuyor…

Erbain Yürüyüşü Mehdevi Toplumunun Temelini Oluşturuyor…

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; İran İslami Azad Üniversitesi Toplum ve Medya Yüksekokulu Başkanı yaptığı açıklmada; Erbain yürüyüşü, İmam Zaman’ın (a.s.) zuhurunun çıkışının temeli ve otoyol, özgürlük ve adalet arayanların Mehdavi toplumuna ulaşmadaki ana stratejisidir.

Habere göre, kutsal şehir Kerbela’da düzenlenen Erbain ve Mehdavi Toplumu Konferansında, Mehdevi ve Erbain toplumlarının en önemli ortak özelliği sevgi, maneviyat, benlik olarak değerlendirildi.

İyileştirme ve dönüşümün, müminlerin egemenliğinin ve halkın iradesinin iyileştirilmesi ve geliştirilmesi gerektiğini ifade ederek, şöyle konuştu: Yıllarca Siyonist rejimin suçlarına karşı duyulan tiksintinin ifadesi ve mücadele, bununla birlikte bu konuda büyük bir eylem için çaba ve koordinasyonun sağlanması ile bu yılki Erbain merasimi farklı ülke halklarının söyleminde merkezi bir işaret haline geldiğini bildirdi.

Konuşmasının bir başka bölümünde ; Evrensel Erbain yürüyüşü Mehdevi toplumunun temelidir ve adayları Mehdevi toplumunun ana ve ideal yaşamının yoluna ortaya koyar.

Shahid Avini’nin kitabından alınan Arbaini belgeselinden bir bölüm

İslami Azad Üniversitesi öğretim üyesi de Dini Lider’in, Mehdavi toplumunun bir özelliği olarak “yönetişimin halkın inancına ve iradesine dayandığı” görüşüne dikkat çekerek şöyle konuştu: Halkın imanı ve iradesi, Erbain’de havanın sıcağında varlığını hissettirerek huzura ve iyi bir ruh haline dönüşmüştür.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ten − nine =