Erbain İçi 25.000 Ziyaretçi Irak’a Girdikten Sonra Hızlı test

Erbain İçi 25.000 Ziyaretçi Irak’a Girdikten Sonra Hızlı test

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Erbain’in baş yöneticisi, şu ana kadar 25 bin ziyaretçinin ülkelerine dönmek için uçak bileti satın aldığını belirterek, kara ve hava sınırlarında sağlık ekiplerinin görevlendirileceğini duyurdu ve tüm Erbain ziyaretçilerin vatanlarına gidişlerinde hızlı test edileceğini söyledi.

Erbain genel merkezinin icra direktörü Omid Kovsari, neverdiği röportajda, tüm Erbain ziyaretçilerinin Irak’a gönderildiğini ve bazılarının dün geri döndüğünü belirterek, tüm havayolu şirketlerinin Erbain ziyaretçilerini taşımaya hazır olduğunu ve ziyaretçi transferi için gerekli düzenlemelerin yapıldığını söyledi.

Şu ana kadar 25 bin Erbain’çi ülkelerine dönmek için bilet aldığına işaret ederek:, Şunları kaydetti: “Bazı ziyaretçiler hava yoluyla, bazıları da kara yolu, bu noktaya kadar yaklaşık 25 bin Erbain ziyaretçisi iİran’a dönmek için bilet aldı ve bu sayı önümüzdeki günlerde artabilir.

Kara sınırlarının da Erbainn ziyaretçilerini ağırlamasının planlandığını belirten Kovsari, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ziyaretçilerin kabullerininyanı sıra ulaşım araçlarının da ziyaretçileri şehirlerine taşıması planlanıyor ve şehirlerine dönme endişesi taşımıyor.

Ziyaretçi dönüşünün giderek hızlandığını kaydeden Erbain karargahı i̇cra direktörü, “Irak’tan yaptığımız gözleme dayanarak, kara veya hava sınırından dönen ziyaretçilerin oyalanmaması için geri döndürmeyi planlıyoruz.

Sağlık bakanlığı’nın planlaması ve Kızılay cemiyeti’nin işbirliği ile tüm Erbin ziyaretçilerin ülkeye döndüklerinde hemen test edileceğini belirten seçer, tüm havalimanlarında insanlara uçuşa 72 saat kala koronavirüs testi yapılması gerektiğini söyledi. Ancak, Erbain ziyaretçileri için yapılan testlerin pahalıya mal olduğu göz önüne alındığında, Iraklı yetkililer iİranlı ziyaretçilerin uçmadan önce korona testine olumsuz yanıt vermelerine ve varış noktalarında korona testi yapmalarına gerek olmayacağı konusunda anlaştılar.

Kovsari, koronavirüsü test etmek için kara ve hava girişlerinde sağlık ve sağlık ekibinin görevlendirildiğini belirterek, tüm Erbain ziyaretçiler ülkeye girdikten sonra hızlı test yaptığını ve bunun da yaklaşık dörtte bir boyutun dörtte birine yol açtığını kaydetti. Tabii ki, zairlere ülkeye dönmeden önce Necef ve Kerbela’da bulunan tıp merkezlerinde hızlı test yaptırmalarını ve test kağıdını taşımalarını tavsiye ediyoruz, böylece artık ülkeye girişlerinde test yapmalarına gerek kalmayacak.

Yetkililerin tahminlerine göre, Erbain zairlerinim yüzde 60’ından fazlası kara sınırlarından ülkeye dönecek. bu nedenle Mehran, Şhalamcheh ve Chazba sınırında Ziyaretçiler karşılamak ve ağırlamak için yaklaşık 100 mokeb bulunmaktadır. Ziyaretçiler için toplu taşıma da sağlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

two × two =