Erbain Arifesinde Kerbela’ya Giden Ziyaretçilerin Sayısı Artıyor…

Erbain Arifesinde Kerbela’ya Giden Ziyaretçilerin Sayısı Artıyor…

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; El-Alam haber kanalının muhabiri, İmam Hüseyin (a.s)’ın ziyaretçilerin kutsal şehir Kerbela’ya doğru kitlesel hareketleri hakında bilgi verdi.

El-Alam muhabiri, bugün ve yarın Erbain günlerinin yaklaşmasıyla ziyaret trafiğinin yoğunluğunun artacağını bildirdi.

Güvenlik durumunun iyi olduğunu, güvenlik güçlerinin geniş çapta konuşlandırıldığını ve ziyaretçi trafiğinin yoğun olduğu İmam Hüseyin’in (a.s.) türbesi yakınındaki bazı sokaklar ve hizmet konvoyları dışında yolların açık olduğunu belirtiyor.

Kerbela’ya giden güzergahlarda Irak dışından çok sayıda Hüseyin kafilesinin konuşlandırıldığını belirterek, Necef Havalimanı’na şuana kadar 1200’den fazla uçuş gerçekleştiği bildirildi.

Erbain’e yalnızca iki gün kalmasına rağmen Irak içinden ve dışından milyonlarca ziyareçinin hâlâ kutsal şehir Kerbela’ya doğru hareket ettiğini gösteriyor.

Bu arada İmam Hüseyin (a.s.) ve Hz. Abbas (a.s.)’ın türbeleri 12.750’den fazla kortej düzenleneceğini duyurdu ve bu yıl en çok katılım sağlayan kafilelerin İran, Türkiye, Kuveyt, Pakistan, Hindistan ve İran ülkelerinden olduğunu duyuruldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 × 5 =