Ensarullah’tan Uzun Menzilli Füze Testi/ Video

Ensarullah’tan Uzun Menzilli Füze Testi/ Video

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Yemen silahlı kuvvetleri, işgal altındaki Filistin limanlarına giriş yasağı kararını ihlal eden gemilere karşı Kızıldeniz ve Umman Denizi’nde üç ortak operasyon gerçekleştireceğini duyurdu ve ayrıca Ensarullah Filistin balistik füzesinin tanıtım görüntülerini yayınladı.

Habere göre, Ezilen Filistin halkının desteği doğrultusunda ve Siyonist düşmanın Gazze Şeridi’nde Refahlı mültecilere karşı işlediği suçlara yanıt olarak ve gerilimin tırmanmasının dördüncü aşamasında askeri operasyonların genişletilmesi çerçevesinde, Yemen Ordusu’na bağlı Deniz Kuvvetleri, Füze ve İHA birlikleri, Kızıldeniz ve Umman Denizi’nde üç askeri operasyon gerçekleştirdi.

Bu hedefler arasında işgal altındaki Filistin limanlarına giriş yasağı kararını ihlal eden şirketlere ait iki gemi de vardı ve her iki saldırı da çok sayıda füze ve drone ile gerçekleştirildi. Üçüncü operasyonda, Umman Denizi’nin doğusunda çok sayıda insansız hava aracı bulunan bir Amerikan gemisi hedef alındı.

Bu arada Yemen güçleri, Filistin balistik füzesinin tanıtımını yaptı ve işgal altındaki Filistin’in güneyinde yer alan işgal altındaki Eilat kentindeki Umm Rashrash askeri hedefe yönelik ilk operasyonundaki fırlatılışını gösteren bir video yayınladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

17 + 4 =