Ensarullah Yemen: Marib’de Kritik Saatlere Yaklaşıyoruz

Ensarullah Yemen: Marib’de Kritik Saatlere Yaklaşıyoruz

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Yemenli Ensarullah hareketinin siyasi konsey üyelerinden Muhammed el-Bahiti, Marib cephesi savaşında yaklaşan belirleyici anlara atıfta bulunarak, Sanaa güçlerinin halk baskısı altında olduğunu ve bu kişilerin onlardan Marib’i serbest bırakmalarını istediklerini vurguladı.

Habere göre, Yemen Ensarullah hareketinin siyasi konsey üyesi Muhammed el-Bahiti, “Yemen silahlı kuvvetleri halk baskısı altında ve şehri kurtarmaları isteniyor” dedi. .

Lübnan’daki Al-Mayadin ağına verdiği demeçte, “İşgalci güçlerin Ma’rib’deki yenilgisi, onların diğer cephelerde yenilgisi anlamına geliyor. Marib’in kurtarılması saldırgan koalisyon için en kötü senaryodur ve bu eyaletin kurtarılması Yemen kuşatmasının kaldırılmasına yol açacaktır.” dedi.

El-Bahiti, “Washington ve Londra’ya mesajımız, Yemen halkının kuşatma ve savaşa rağmen farkındalığını artırdığıdır” dedi.

Yemenli Ensarullah yetkilisi, ”saldırgan ülkelerin, Yemen güçlerinin Marib’deki ilerleyişini örtbas etmek ve gizlemek için ellerinden gelenleride yaptıklarını sözlerine ekledi. Ancak saldırgan ülkeler artık bizi kuşatıp güvenli bir yerden Yemen’e saldıramazlar ve Yemen’in derinliklerindeki gerilimin tırmanmasına Suudi Arabistan’ın derinliklerinde saldırıların yoğunlaşması cevap verecektir.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 × two =