Ensarullah: Yemen, Amerika ve İngiltere İle Açık Bir Savaş Halindedir

Ensarullah: Yemen, Amerika ve İngiltere İle Açık Bir Savaş Halindedir

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Yemen Ensarullah Hareketi’nin siyasi ofis üyesi Ali El-Qahum yaptığı açıklamada, ülkesinin ABD ve İngiltere’nin saldırganlığının ardından ABD ve İngiltere ile açık bir savaş içinde olduğunu söyledi.

Habere göre, Ali Qahum El-Meyadin Lübnan kanalına yaptığı röportajında Yemen’in egemenliğini ve halkını her türlü şekilde ihlal etmesi nedeniyle ABD ve İngiltere ile açık bir savaş içinde olduğuna değinerek, “Yemen’e yönelik saldırının basit bir mesele olmadığını” vurguladı.

ABD ve İngiltere, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin kararı üzerine 21 Ocak sabahından itibaren Yemen’de baskı oluşturmak ve Siyonist rejime uygulanan deniz ablukasını durdurmak amacıyla Yemen’in çeşitli bölgelerine hava saldırıları başlattı.

Bu saldırılar, Gazze Şeridi’ndeki Filistin halkının direnişine destek veren Yemen silahlı kuvvetlerinin, Kızıldeniz’deki işgal altındaki topraklara ve Bab el-Mendeb Boğazı’na giden çok sayıda Siyonist gemiyi hedef almasının ardından gerçekleştirildi.

Ensarullah’ın siyasi ofisinden bir üye, Sana’a’nın Filistin’e yardım etmekten vazgeçmeyeceğini, Filistin’deki gelişmelerin Yemen halkını birleştirip milyonlarca gösteriye katılmasına neden olacağını vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 × 2 =