Ensarullah: Suudi Koalisyonunun Sözcüsü İsrail Ordusunun Sözcüsü Gibi Konuşuyor

Ensarullah: Suudi Koalisyonunun Sözcüsü İsrail Ordusunun Sözcüsü Gibi Konuşuyor

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre, Yemenli Ensarullah hareketinin siyasi konseyinin üyesi Muhammed el-Bahiti, Suudi koalisyonu sözcüsünün İsrail ordusunun sözcüsü gibi konuştuğunu söyledi.

Suudi koalisyon sözcüsü Turki el Maliki dün düzenlediği basın toplantısında, Lübnanlı bir Hizbullah uzmanının Sana hükümetinin istihbarat servisi başkanı Ebu Ali el-Hakim’e danışmanlık yaptığını iddia eden bir video yayınladı.

Yemen’deki Ensar el-İslam hareketinin kıdemli üyelerinden Muhammed el-Bahiti, bir Suudi koalisyon sözcüsünün sahte ve dublajlı bir videoya atıfta bulunarak Yemen’in Lübnan direnişiyle olan bağlarını kınamaktan utanmadığını tweet attı.

El-Bahiti, “Direniş odaklı ülkelere saldırırken Suudi ordu sözcüsünün pozisyonlarını takip eden herkes, İsrail ordu sözcüsünün sözlerini dinliyormuş gibi hissediyor” dedi.

El-Bahiti başka bir tweet’te, “Suudi ordu sözcüsünün Lübnan direnişiyle ilişkimizi kanıtlamak için sahte bir videoya ihtiyacı yok, çünkü kendimizi Siyonist koalisyona karşı birleşik bir cephe olarak görüyoruz” dedi.

Yemen Ulusal Güvenlik Konseyi Enformasyon Bakanı Zaifullah al-Shami, “Bizi destekleyen Hizbullah ve İran’dan uzmanlarımız olsaydı, onlarla gurur duyardık” dedi.

Mart 2015’te Yemen’e yönelik geniş çaplı bir işgal ve kuşatma başlatan Suudi koalisyonu, altı yılı aşkın süredir hedeflerine ulaşamamış, kendileri sürekli olarak Yemen’de Hizbullah ve İran’ın varlığından söz ediyorlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 − 1 =