Ensarullah: Riyad İle Müzakereler Ciddi Ve Olumluydu

Ensarullah: Riyad İle Müzakereler Ciddi Ve Olumluydu

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Yemen Ensarullah Hareketi Siyasi Bürosu’nun üyesi Ali el-Qahoum, Sana heyetinin Riyad’daki görüşmelerini ciddi ve olumlu olarak nitelendirdi.

Habere göre, Yemen Ensarullah Hareketi siyasi büro üyesi Ali el-Qahoum, Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti heyetinin Ummanlı arabulucuyla birlikte Riyad’da birkaç gün süren görüşmelerin ardından Sana’ya döndüğünü söyledi.

Geçtiğimiz Perşembe günü Suudi Arabistan, Yemen’deki Ensarullah Hareketi’nden bir heyeti Riyad’a gitmeye ve Yemen’de kapsamlı bir ateşkes ve bu ülkedeki çatışmalara siyasi çözüm sağlanmasına yönelik müzakereleri tamamlamaya davet ettiğini duyurdu.

Riyad’da beş gün süren görüşmelerin ardından Sana heyeti, Ummanlı arabulucuyla birlikte Yemen Yüksek Siyasi Konseyi liderleriyle istişarede bulunmak üzere Sana’ya döndü.

Al-Qahhoum, “Suudi Arabistan ile müzakereler ciddi ve olumluydu ve insani durumlardaki engellerin ve zorlukların ortadan kaldırılması konusunda iyimserlik vardı.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

18 + six =