Ensarullah Lideri: İsrail’in suçları insan toplumu için tehlikeli bir sınavdır

Ensarullah Lideri: İsrail’in suçları insan toplumu için tehlikeli bir sınavdır

Yemen Ensarullah hareketinin lideri, İsrail’in geçen Ekim ayından bu yana Gazze Şeridi’ne yönelik acımasız işgalinin ortak insan vicdanı ve insan toplumunun değerleri açısından gerçek ve tehlikeli bir sınav olduğunu söyledi.

IRNA’nın haberine göre, Yemen’deki Ensarullah hareketinin lideri “Seyyid Abdülmelik el-Husi”, soykırımcı İsrail rejiminin Gazze Şeridi’nde devam eden suçlarına değinerek, “Uluslararası toplumun Gazze’de işlenen soykırım suçuna karşı sessiz kalması, insanlık onurunun ve insan toplumlarının yaşam hakkının kaybı anlamına gelmektedir.” Dedi.

Ensarullah’ın lideri, “Düşman İsrail’in yaptıkları, insan toplumlarına yönelik yanlış ve aşağılayıcı bir vizyona dayanan ve her şeyi ihlal etmeye dayanıyor” dedi.

Gazze’de yaşananları kınamak için öğrenci hareketi ve gösterilere değinen Husi, Filistin trajedisinin farkındalık yaratmada ve başta Amerika ve Avrupa olmak üzere dünya halkları arasında Siyonistlerin yarattığı tüm maskelerin kaldırılmasında büyük etkisi olduğunu sözlerine ekledi.

Ensarullah lideri, Amerika’nın Filistin’e destek veren gösterileri bastırırken, Siyonist işgalcilere ve suçlulara verdiği destekten de sorumlu tutulması gerektiğini belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

seventeen − 12 =