Ensarullah Lideri: İsrail insanlığa yönelik bir tehdittir

Ensarullah Lideri: İsrail insanlığa yönelik bir tehdittir

Yemen Ensarullah lideri, Siyonist işgal rejiminin ABD ve İngiltere’nin desteğiyle işlediği suçlarla insanlığa karşı bir tehdit olduğunu söyledi.

Fars haber ajansının haberine göre Seyyid Abdülmelik el-Husi, dün Gazze ve Batı Asya bölgesindeki savaşla ilgili gelişmelere atıfta bulunarak Siyonist rejimin Gazze Şeridi’ndeki suçlarını kınadı ve İsrail rejiminin suçlarını örtbas etmek için Amerika’ya destek veren bazı Arap ülkelerinin çalışmalarını da eleştirdi.

Yemen Ensarullah lideri, İsrail rejiminin suçlarını ve eylemlerini bu rejimin kimliğinin ve inançlarının bir parçası olarak gördüğünü belirterek, İsrail’in suçlarını sürdürmekte ısrar ederek uluslararası toplumun bu suçlara kayıtsız kalmasını ve bu suçları görmezden gelmesini sağlamaya çalıştığını da sözlerine ekledi.

Uluslararası toplumun Gazze savaşına karşı eylemsiz kalmasını eleştiren Husi, Siyonistlerin her büyük suçunun ardından yapılan açıklama ve resmi bildirilerin sonuç vermediğini, pratik tutumların benimsenmesi gerektiğini açıkladı.

Yemen Ensarullah hareketinin lideri ayrıca Philadelphia ekseninin işgalini ve Mısır askerlerine yönelik saldırıyı “tehlikeli bir saldırı” ve Mısır’ın ulusal güvenliğine yönelik bir tehdit olarak nitelendirdi ve İsrail’in saldırganlığına karşı Mısır’dan güçlü ve sağlam önlemler alınmasını ve bu rejimle ekonomik ilişkilerin kesilmesini talep etti.

El-Husi, Lübnan ve Irak’ın Filistin halkına destek konusundaki direnişini takdir ederek, Yemen’in Filistin halkına verdiği desteğin devam edeceğini vurguladı ve Amerikan ve İngiliz gemilerini hedefleyen operasyonların başlangıcından bu yana 129 geminin hedef alındığını da sözlerine ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 × one =