Ensarullah, Biden’ın Riyad ve Tel Aviv Ziyaretini Kınadı

Ensarullah, Biden’ın Riyad ve Tel Aviv Ziyaretini Kınadı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Yemen Ensarullah Hareketi’nin siyasi ofisi, ABD Başkanı’nın Batı Asya ziyaretini kınarken, Riyad ile Tel Aviv arasındaki ilişkilerin normalleşmesinin Filistin’e ve Kudüs davasına ihanet olduğunu söyledi.

Habere göre, Yemen’in Ensarullah direniş hareketinin siyasi ofisi, yaptığı açıklamada ABD Başkanı Joe Biden’in işgal altındaki Filistin ve Suudi Arabistan’ı ziyaret etmesini kınadı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Amerikan başkanının Siyonist rejime ve Suudi Arabistan’a yaptığı ziyareti şiddetle kınıyoruz. Bu gezinin amacı, bölgesel güvenlik ve istikrar pahasına Amerika ve İsrail’e hizmet etmektir.

Ensarullah, bu toplantının bölge halklarının özgürlük, bağımsızlık ve istikrar hakkının hedef alınması ve bu hakların gasp edilmesi bağlamında gerçekleştiğini belirterek, Bu görüşme, Siyonist rejimle bir dizi normalleşme aşamasında gerçekleştiriliyor. Filistin’e ve Filistin davasına ihanet.”

Açıklama şöyle devam ediyor: “Normalleşmenin sonuçları, bölgedeki rejimlerin güvenliği için tehlikelidir, çünkü kendilerini halktan ve Filistin’den tecrit etmektedirler. Bu gezinin amacı, Suudilerin İsrail düşmanı ile ulusa ve halkına karşı ilişkilerini normalleştirmektir.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

three × four =