Ensarullah: Amerika Mutlaka Edep Edilecektir!

Ensarullah: Amerika Mutlaka Edep Edilecektir!

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Ensarullah’ın siyasi ofisinden bir üyesi olan Hazam El Esad, Yemen’e yönelik füze saldırılarına yanıt olarak ABD’nin gemileri ve çıkarlarının Yemen ordusunun hedefinde olduğunu söyledi.

Habere göre, Ensarullah Hareketi’nin siyasi ofisinin bir üyesi olan Hazam El Esad, bugün verdiği bir röportajda, ister savaş ister ticari olsun, tüm Amerikan gemilerinin ve Amerikan çıkarlarının bu bölgede olduğunu ve Washington ve Londra’ya yönelik saldırılara yanıt olarak Yemen güçlerinin hedef menzili belirlendi.

Ayrıca, Yemen TV bu sabah ülkenin birçok kentinin ve farklı bölgelerinin Amerikan ve İngiliz saldırganlığının saldırısına uğradığını duyurdu.

Hazam Esad, Rasha Today’e, uluslararası ve insani hukuka göre cevap verme hakkının, ülkelerinin egemenliğini savunmak için tüm ulusların omuzlarında olduğunu söyledi. “ABD, İngiltere ile ortaklaşa Yemen’in egemenliğini ihlal ederek ve bazı bölgeleri bombalayarak büyük bir suç işlemiştir ve bu saldırılara yanıt verilecektir.”

Şöyle devam etti: “Ordumuz, ister doğrudan İsrail’in derinliklerini hedef alarak, Umm al-Rasrash (Eilat) şehrine saldırarak, ister silahlarımızın İsrail’e baskı yapmak için ulaştığı her yere saldırarak, Gazze halkını desteklemeye devam edecektir.” dedi.

Ensarullah hareketinin bu kıdemli üyesi, Amerika’nın Ensarallah’ı sözde terörist listesinde sınıflandırma kararı hakkında da şunları söyledi: “Amerika’nın eylemi, bizi Gazze’deki Filistin halkını desteklemekten vazgeçirmeye yönelik siyasi şantajdır.”

Yemen Ensarullah hareketinin siyasi ofisi de dün gece ABD’nin bu Yemenli grubun adını sözde terör listesine geri döndürme eylemine tepki gösterdi ve Yemen’in yıllarca ABD’nin kuşatması altında olduğunu söyledi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Küresel bir terörist hükümetin tarafından terörist olarak adlandırılmak saçmalıktır. Bu eylem Amerika’nın dünyayı yanıltma, Ensarullah’ı ve Yemen halkını karalama girişimidir.” dedi ve şunu vurguladı: “Amerika’nın bu aşamada Ensarallah’a yönelik eylemi, Filistin halkına verdiği destekten dolayı şeref ve onur madalyası gibidir.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

13 − two =