Emir Abdullahiyan Lübnan ve Cibuti dışileri bakanları ile bir araya geldi

Emir Abdullahiyan Lübnan ve Cibuti dışileri bakanları ile bir araya geldi

İran Dışişleri Bakanı, ikili ve uluslararası işbirliğinin genişletilmesi konusunda Lübnan ve Cibuti Dışişleri Bakanlarıyla ayrı toplantılarda istişarede bulundu.

IRNA’nın bildirdiğine göre Hüseyin Emir Abdullahiyan “, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplantısı aralarında Lübnan Dışişleri Bakanı “Abdullah Bouhabib” ile Lübnanlıların bu ülkenin siyasi sürecindeki kararının uygulanmasına İran’ın desteğini açıklayarak, Filistin meselesinin önemi ve İran İslam Cumhuriyeti’nin Lübnan ve Filistin’de Siyonist rejimin tehditlerine karşı direnişe desteğini ve Müslüman ülkelerin Filistin halkını destek zaruretini vurguladı.

Lübnan Dışişleri Bakanı Abdullah Bouhabib de Lübnan’daki son gelişmelere dikkat çekerek İran İslam Cumhuriyeti’nin Lübnan’a verdiği yapıcı desteği takdir etti.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ayrıca Cibuti Dışişleri Bakanı Mahmud Ali Yusuf ile yaptığı görüşmede, İran’ın kardeş Müslüman ülkelerle ilişkilerin gelişmesini memnuniyetle karşıladığını belirterek, şunları söyledi: İran İslam Cumhuriyeti, Afrika Boynuzu’nda önemli bir Müslüman ülke olan Cibuti ile ilişkilerini geliştirmeye önem vermektedir.

İran Dışişleri Bakanı da İran İslam Cumhuriyeti’nin bilim ve teknoloji alanındaki kabiliyetlerine dikkat çekerek şunları söyledi: Biz bu kabiliyetleri Cibuti’ye kazandırmaya hazırız.

Bu toplantıda Cibuti Dışişleri Bakanı da İslam ülkeleri arasındaki dayanışmaya vurgu yaparken ikili ilişkileri geliştirmeye hazır olduğunu duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ten + six =