Emir Abdullahiyan: İran’ın Viyana müzakerelerine katılma hedefi ambargoların kaldırılmasıdır

Emir Abdullahiyan: İran’ın Viyana müzakerelerine katılma hedefi ambargoların kaldırılmasıdır

Tahran, IRNA- İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, İran’ın Viyana müzakerelerine katılma hedefinin ambargoların kaldırılması olduğunu söyledi.

Polonya Dışişleri Bakanı Zebignio Rao ile telefonda görüşen Emir Abdullahiyan meslektaşı ile ikili ilişkileri, bölgesel ve uluslararsı konuları masaya yatırdı.

Emir Abdullahiyan, iki ülke halkları arasında karşı tarafa karşı olumlu bakış açısı olduğunu belirterek, İran’ın gelecek yıl iki ülke arasındaki diplomatic ilişkilerin 80. yılını kutlamaya hazır olduğunu söyledi.

Polonya’nin İran’a yaptığı bir milyon doz Korona aşısı yardımına teşekkür eden Emir Abdullahiyan, İran’da aşı üretimi ve mevcut 4 milyon mülteci ile bilgiler sundu ve Polonya’nın veya diğer ülkelerin Afgan halkına yapacakları yardımlardan memnuniyet duyacaklarını söyledi.

Emir Abdullahiyan iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin yetersiz olduğunu ve iki ülke özel sektörlerinin işbirliğine vurgu yaptı.

Emir Abdullahiyan, Belarus ve Polonya sınırlarında yasa dışı organisyonlara kanarak mülteci konumuna düşen bazı İran vatandaşları konusuna değinerek, yardımcısını bölgeye gönderdiğini ve bir çok İran vattandaşının sınırdan geri döndüğünü belirtti.

Emir Abdullahiyan ve Polonyalı meslektaşı bu konuda birlikte çalışacaklarına vurgu yaptılar.

KAYNAK: AJANSLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

four × 1 =