Elon Musk’a SpaceX’in roket üssü olarak Biak adasını önerildi ortalık karıştı

Elon Musk’a SpaceX’in roket üssü olarak Biak adasını önerildi ortalık karıştı

Endonezya lideri Joko Widodo, Elon Musk’a SpaceX’in roket üssü olarak Biak adasını önerdi. Halk isyan etti. Bölgede yaşayanlar, adadaki ormanların yok olacağını, okyanusun kirleneceğini ve evlerinden olacaklarını dile getirerek, milyarder işadamını hoş karşılamayacaklarını söyledi. Ancak, Endonezya hükümeti zengin bakır ve nikel yataklarına sahip bölgeyi aynı zamanda Musk’ın diğer şirketi Tesla’ya da açmak istediklerini açıkladı.

Endonezya lideri Joko Widodo,Elon Musk’a SpaceX’in roket üssüolarak Biak adasını önerdi. Halk isyanetti. Bölgede yaşayanlar, adadakiormanların yok olacağını, okyanusunkirleneceğini ve evlerinden olacaklarınıdile getirerek, milyarder işadamını hoşkarşılamayacaklarını söyledi.

Ancak,Endonezya hükümeti zengin bakır venikel yataklarına sahip bölgeyi aynızamanda Musk’ın diğer şirketi Tesla’yada açmak istediklerini açıkladı.

Hükümetyetkileri, Musk’ın yatırımının yerel halkıkalkındıracağını ve Güney Asya’dateknoloji üreten lider ülke konumunagetireceğini öne sürdü.

Elon oğlunu istemiyoruz

-Kabile şeflerinden Manfun Sroyer, adada bir uzay üssü kurulmasının ormanları yok edeceğini belirterek Elon Musk’ın gelmesine karşı çıktı.

KAYNAK: Sozcu.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

6 + eleven =