El Kassam’ın M90 Füzeleri Tel Aviv Yolunda/Video

El Kassam’ın M90 Füzeleri Tel Aviv Yolunda/Video

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, 2 Ocak Salı günü M90 füzelerinin videosunu yayınladı ve Tel Aviv’i iki mesajla tehdit etti.

Habere göre, Hamas’ın askeri kanadının “Tel Aviv yanacak” ve “Kudüs özgür olacak” gibi kısa ama önemli iki mesajı yeni yılın başında İsraillilere iletti.

El Kassam taburları tarafından füze depolarını gösteren bu videonun yayınlanmasının ardından, iki cümlesi sosyal medyada en sık kullanılan hashtag’ler haline geldi; Haber kanalları da 88 gün süren Mescid-i Aksa fırtınası operasyonunun ardından Hamas’ın saha gücünü analiz etmeye başladı.

Dün Pazartesi günü Hamas, yeni yılın ilk dakikalarında en az 27 roket ateşleyerek Tel Aviv’i hedef aldı. Bu saldırılar, ordunun Gazze’den roket atma kapasitesinin azaldığını açıklandığı sırada gerçekleşti.

İsrailli gazeteci Halil Beyton, dün bu saldırıların ardından yaptığı açıklamada, “Tel Aviv’e yapılan roket saldırısı, Gazze’de 3 ay süren savaşın ardından, İsrail güçlerinin Gazze Şeridi’nde bulunduğu sırada gerçekleştirildi.”

Bir diğer İsrailli analist Amir Bohbout dün gece şunu vurguladı: “Hamas’ın bu saldırısı, bu hareketin hala liderlik gücüne, aktif kontrole ve uzun menzilli füzeleri ateşleme yeteneğine sahip olduğunu kanıtladı.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

17 − eleven =