El Cezire: Ensarullah İsrail’e giden Bir Gemiye El Koydu

El Cezire: Ensarullah İsrail’e giden Bir Gemiye El Koydu

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Yemenli bir kaynaktan alıntı yapan El Cezire kanalı, Ensarullah güçlerinin Siyonist rejime gidecek bir gemiyi ele geçirdiğini ve onu Yemen limanına yönlendirdiğini bildirdi.

Habere göre, El Cezire kanalı Yemenli bir kaynağın Ensarullah güçlerinin Siyonist rejime giden bir kargo gemisini ele geçirdiğini söylediğini aktardı.

Bu kaynak aynı zamanda ele geçirilen geminin Yemen limanına doğru ilerlediğini de iddia etti. Bu arada Yemen’in resmi kaynakları bu iddianın doğruluğunu henüz teyit etmedi.

ABD Savunma Bakanlığı’ndan bir yetkili, birkaç dakika önce Ensarullah’ın kontrolündeki bölgelerden Bab el-Mendeb’deki bir gemiye füze atıldığını ancak hedefi vurmadığını bildirdi.

Yemen silahlı kuvvetleri sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri, ülkenin işgal altındaki Filistin’e giden gemilerin halka ilaç ve yiyecek taşımadığı sürece Yemen sularından geçmesine izin vermeyeceğini vurguladı.

Seri ayrıca şunları söyledi: Siyonist rejime giden her gemi bizim için meşru bir hedef olacaktır. Tüm gemileri ve firmaları İsrail limanlarıyla iş yapmamaları konusunda uyarıyoruz açıklaması yapmıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

6 + 8 =