El Cezire: Amerikan Toplumunda İsrail Karşıtı Bakış Yoğunlaşıyor

El Cezire: Amerikan Toplumunda İsrail Karşıtı Bakış Yoğunlaşıyor

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Onlarca yıldır Amerikan toplumu Siyonist rejimi destekliyor gibi görünüyordu, ancak bu son yıllarda Amerikan gençliği, özellikle öğrenciler arasında Filistin davasına artan destekle değişti.

El Cezire’ye göre, “İsrail’in var olma hakkı”, “teröristlerin bastırılması” ve “anti-Semitizm” gibi diğer sloganlar ve kavramlar artık ABD alanında yaygın değil, bunun yerine “ırksal ayrımcılık” gibi kavramlar, ” toprak hırsızlığı” ve “ırksal temizlik” Genç Amerikalılar arasında popülerdir.

Geçen ay, tanınmış bir Amerikalı yazar ve New York Times köşe yazarı Thomas Friedman, İsrailli liderleri sağcı hükümet karşıtı politikalar izlememeleri konusunda uyardı ve rejimin Amerikalı öğrenciler arasında zemin kaybettiğini yazdı. Bu bağlamda, öğrenci derneklerinin üniversitelerde Siyonist yetkililerin varlığından ve konuşmalarından direnişine ve engellenmesine işaret etti.

Pew Araştırma Merkezi, 6-13 Mart tarihleri ​​arasında 10.400 Amerikalı ile yaptığı bir ankette, Amerikalıların daha önce İsrailliler hakkında Filistinlilere kıyasla çok olumlu hissettiklerini, ancak son yıllarda, özellikle gençler arasında, 18 29 yaşına gelindiğinde bu durumun değiştiğini yazdı. %61’i Filistin halkına olumlu bakıyor.

Ankete göre, genç Amerikalıların %35’i Filistinli liderler hakkında olumlu görüşe sahipken, Siyonist hükümet için bu oran %34.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

thirteen − ten =