El-Amiri: Irak’ta Diktatörlüğü Yeniden Kurma Çabaları Başarısız Oldu

El-Amiri: Irak’ta Diktatörlüğü Yeniden Kurma Çabaları Başarısız Oldu

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Irak’taki El Fetih koalisyonunun lideri, Irak’ta diktatörlüğü yeniden canlandırma çabalarının başarısız olduğunu söyledi.

Irak Fetih Koalisyonu başkanı Hadi Al-Amiri, Ayetullah Seyyid Muhammed Bakır Sadr ve kız kardeşi Bint Al-Huda’nın şehadet yıldönümünde yaptığı açıklamada şunları söyledi: Bint al-Huda, Saddam’ın baskıcı rejimine boyun eğmeyerek kıyam etti.

”Şehit Sadr’ın suikastının yıl dönümünün, katilinin tahttan indirilişinin yıl dönümüne denk gelmesi ilahi bir hikmettir ve bu bir ibrettir. Çünkü zalim efendileri tarafından küçük düşürülmüştür, ancak Şehit Sadr millet için önemli bir sembol ve nesiller boyu Mücahidler, alimler ve düşünürler için bir fener olmuştur. Bugün onun fikrî ve siyasî mirası, ilmî ve siyasî çevreleri meşgul eden yaşayan bir okul haline gelmiştir.” dedi.

Al-Amiri şöyle devam etti: “Irak tarihinde büyük bir değişimin başlangıcı olan bu iki olayı hatırlayarak, Irak’ın ABD tarafından işgal edilmesini ve Irak’ın yıkılmasını haklı çıkaran şeyin Saddam rejiminin politikaları olduğunu unutmuyoruz.”

Al-Amiri ayrıca, Şehit Muhammed Bakır Sadr’ın bahsedilen zorluklarla yüzleşme yolunun devam ettiğini vurguladı.

Al-Amiri ayrıca herkesin Irak’ı mevcut felaket durumundan çıkarmak ve itibarını geri kazanmak, her türlü yabancı hakimiyeti ve yolsuzluğa son vermek ve Şehit Sadr’ın özgür ve adil bir ülke yaratma hayalini gerçekleştirme konusundaki kararlılığını vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 × 3 =