Ebu Ubeyde: Siyonist Esirlerin Kaderinden Tamamen Düşman Sorumludur

Ebu Ubeyde: Siyonist Esirlerin Kaderinden Tamamen Düşman Sorumludur

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Hamas hareketinin askeri kolu Şehit İzzeddin El Kassam Tugayları sözcüsü, Siyonist bir esirin öldürülmesine ilişkin soruşturmaya dikkat çekerek, esirlerinin sorumluluğunun tamamen Siyonist düşmana ait olduğunu vurguladı.

Habere göre, El Kassam taburlarının sözcüsü Ebu Ubeyde, düşman esirlerden birinin gardiyanı tarafından öldürülmesi üzerine yapılan inceleme sonrasında bunun bir intikam olayı olduğunun tespit edildiğini söyledi.

Şöyle ekledi: İki çocuğunun şehadet haberini aldıktan sonra gardiyanlar tutuklulardan birini vurarak öldürdü ve bu elbette bizim emirlerimize aykırıydı.

Ebu Ubeyde şunu vurguladı: Söz konusu olay, esirlerle ilişkilerde ahlâk ve dini öğretilerimize aykırıdır ve iki olayın meydana gelmesinden sonra bundan sonra esirlere yönelik koruma düzenlemelerini yoğunlaştıracağız.

El Kassam Tugayları sözcüsü ayrıca, esirlerin kaderinden ve başlarına gelen tüm olaylardan tamamen Siyonist düşmanın sorumlu olduğunu, çünkü düşmanın insan etkileşiminin tüm kurallarını ihlal ettiğini ve Filistinlilere karşı vahşi bir katliam yaptığını vurguladı.

Ebu Ubeyde, birkaç gün önce Gazze’de Siyonist mahkumları koruyan iki askerin iki ayrı saldırıda bulunduğunu duyurmuştu.

İki ayrı olayda, düşman mahkumları korumak için görevlendirilen iki asker, bir Siyonist mahkumu vurarak öldürdü, iki Siyonist kadın mahkum ise ağır yaralandı, hayatlarını kurtarma çabaları sürüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eighteen + 10 =