‘Dünyanın pisliği’ Netanyahu

‘Dünyanın pisliği’ Netanyahu

Maliye Bakanı Avigdor Liberman, aleyhindeki suçlamaların eski başbakanın siyasi muhalifleri ortadan kaldırmaya yönelik “Netanyahu yönteminin” bir parçası olduğunu söyledi.

Siyonist rejim İsrail’de Maliye Bakanı Avigdor Liberman Pazar günü muhalefet lideri Benyamin Netanyahu’yu Liberman’ın kendi kendini ihbar eden eski bir danışmanı tarafından kendisine yöneltilen suçlamalara cevap verdi.

Geçen hafta, Yossi Kasima adlı İsrailli bir adam, yaklaşık 20 yıl önce Liberman’ın yardımcısı olarak çalıştığı iddia edildiğinde, maliye bakanının üst düzey bir İsrail Polis yetkilisine suikast düzenlemesi için kendine 100.000 dolar teklif ettiğini iddia etti, Liberman ise iddiayı şiddetle reddetti.

Liberman Pazar günü yaptığı açıklamada, “Bir polis memuruna vurmak için teklif alan herhangi bir makul kişi şikayette bulunacaktır”  dedi. Kasima’nın hikayeyi “ani hatırlaması” “şaşırtıcı” diye alaycı bir şekilde ekledi.

Liberman ayrıca Netanyahu’nun dikkatleri eski başbakanın Meron Afet Soruşturma Komisyonu’ndan aldığı bir uyarı mektubundan uzaklaştırmak için kendisine karşı bir karalama kampanyasına giriştiğini iddia etti.

Liberman ‘Netanyahu yöntemi’nden yakınıyor

Liberman, buna “Netanyahu yöntemi” adını vererek, eski başbakanın karalama kampanyalarına katıldığının bildirildiği diğer örnekleri sıraladı. Bunlar arasında Mart 2020’de Savunma Bakanı Benny Gantz’ın kampanya stratejisti İsrail Bachar’ın Likud başkanının emriyle kaydedildiği bir olay da vardı.

Liberman sert bir saldırıda “[Netanyahu] Dünyanın pisliğidir” dedi. 

“Panik yapıyor. Netanyahu’yu başbakanlıktan ayıran tek şey Avigdor Liberman.”

Liberman, Kasima’nın şimdiye kadar reddettiği bir yalan makinesi testi yapmaktan mutluluk duyacağını da sözlerine ekledi. Bu arada Başsavcı Gali Baharav-Miara, Kamisa’nın iddialarını araştıracağını duyurdu.

Likud, Liberman’ın Netanyahu’ya yönelik saldırısına yanıt verdi. Grup, “ulusal kışkırtıcının” Liberman’ın birisinin Netanyahu’yu öldürmesi için 100.000 dolar ödemeyeceğini umduğunu söyledi.

Parti, “Liberman halüsinasyon görmeyi bırakabilir” diye ekledi. Likud ve Netanyahu’nun kendisine yöneltilen iddialarla hiçbir ilgisi yok” dedi. 

KAYNAK: İsrailpost.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

nineteen − 3 =