Dünya Ülkelerinden ”Aksa Tufanına” Destek Gösterileri

Dünya Ülkelerinden ”Aksa Tufanına” Destek Gösterileri

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Dünyanın farklı şehirleri ve başkentleri, başta Aksa Tufanı operasyonu olmak üzere Filistin direnişine destek ve Siyonistlerin Filistin halkına karşı işlediği suçların kınanmasına yönelik gösterilere sahne oldu.

Habere göre, Aksa Tufanı operasyonu münasebetiyle Lübnan’ın çeşitli bölgelerinde kutlama ve törenler düzenlenirken, Hizbullah da benzer bir töreni Baalbek’te gerçekleştirdi.

Yemen’deki sivil gruplar, bir bildiri yayınlayarak bu operasyonun Filistin direnişinde bir dönüm noktası olduğunu duyurdu ve Siyonist rejimin olmadığı yeni bir bölge haritası çizdi.

Tunus Eğitim Bakanlığı, okul ve eğitim kurumlarının her gün sabah törenlerinde Filistin ve Tunus bayraklarının çekilmesi talimatını verdi.

Moritanya’nın başkenti Nouakchott’taki Filistin büyükelçiliği önünde direnişi destekleyenler, Filistinlilerin İsrail düşmanına karşı verdikleri kurtuluş mücadelesine daha fazla destek verilmesi çağrısında bulundu.

İran Dışişleri Bakanı Huseyin Amirabdollahian, Batı’nın işgalcilerin suçlarına karşı gösterdiği ilgisizliği eleştirdi.

Avrupa Birliği Dışişleri Bakanı Josep Burrell ile yaptığı telefon görüşmesinde şunları söyledi: Direnişin tepkisi, Siyonist rejimin suçlarına verilen tepkinin bir parçasıdır.

İstanbul’da Gazze Şeridi’ne destek yürüyüşüne katılan binlerce Türk, Mescid-i Aksa fırtınası ve direnişiyle dayanışma ve Siyonist terörün devamına karşı sloganlar attı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

seven + two =