Dünya Sağlık Örgütü: Refah’taki askeri operasyon gerçek felakete yol açıyor

Dünya Sağlık Örgütü: Refah’taki askeri operasyon gerçek felakete yol açıyor

İsrail’i Refah’a herhangi bir askeri operasyona karşı uyaran Dünya Sağlık Örgütü sözcüsü, şu ana kadar Gazze’ye ulaşan yardımların bölge sakinlerinin ihtiyaçlarını karşılamaya yeterli olmadığını söyledi.

Soykırımcı Siyonist rejim, vahşetini tıp merkezlerine ve sağlık altyapısına saldırarak göstermiştir. Bu rejim, son cinayetinde Pazartesi sabahı erken saatlerde Gazze Şeridi’ndeki Şifa hastanesine saldırdı ve bir grup Filistinlinin şehit olmasının yanı sıra bu hastanenin içindeki yüzlerce yerinden edilmiş insanı, hastayı, gazeteciyi ve sağlık personelini kuşattı.

Fars haber ajansının bildrdiğine göre Dünya Sağlık Örgütü Sözcüsü “Margaret Harris” Pazartesi akşamı Siyonist rejimin Gazze’deki “El Şifa” hastanesine yönelik saldırısının hiçbir haklı gerekçesi olmadığını vurguladı.

Tüm tarafların uluslararası insani hukuka uyması ve Gazze’deki hastanelerin faaliyetlerine devam etmesine izin vermesi gerektiğini vurgulayan Harris, Gazze’nin kıtlığın eşiğinde olduğunu ve çok sayıda çocuğun açlıktan öldüğünü söyledi.

Dünya Sağlık Örgütü sözcüsü, Siyonist rejimin Gazze Şeridi’ne insani yardım yapılmasını engellemesine değinmeden “Şu ana kadar Gazze Şeridi’ne gelen yardımlar, bölge sakinlerinin ihtiyaçlarını karşılamaya yetmiyor.” İfadesinde bulundu.

Harris, Siyonistlerin Refah’a saldırma tehditlerinden de kaçındı ve Refah’ta askeri operasyonların başlamasının gerçek bir felakete yol açacağını belirterek, Gazze Şeridi’nde ateşkes çağrısında bulundu.

Refah, Gazze Şeridi’nin güneyinde, Gazze halkının yaklaşık %1,5’inin yaşadığı bir bölgedir. İsrail, Hamas’a karşı nihai zafer için Refah bölgesine saldırması gerektiğini iddia ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

6 − 1 =