DSÖ: Binlerce Hasta Ve Yaralı Gazze’den Çıkarılması Gerekiyor

DSÖ: Binlerce Hasta Ve Yaralı Gazze’den Çıkarılması Gerekiyor

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Dünya Sağlık Örgütü, binlerce yaralı ve hasta Filistinlinin tıbbi tedavi için Gazze Şeridi’nden tahliye edilmesini talep etti.

Habere göre, Dünya Sağlık Örgütü Doğu Akdeniz Şubesi Direktörü Hanan Balkhi, Perşembe gecesi X sosyal ağında şunları yayınladığı mesajda 7 Mayıs’tan bu yana ilk kez bugün gerçekleştirilen, hasta çocukların tıbbi tedavi için Gazze’den çıkarılması iyi bir haber ancak hâlâ 10.000’den fazla hastanın tıbbi bakım için Gazze’den ayrılmasına ihtiyaç var.

7 Ekim’den bu yana 13 bin 872 kişi tıbbi amaçlarla ülkeyi terk etmek istedi ancak bunların yalnızca yüzde 35’i Dünya Sağlık Örgütü ve ortaklarının desteğiyle ayrıldı.

Balkhi şunu vurguladı: Ağır hastaların istikrarlı, organize, güvenli ve zamanında transferi için hasta tahliye geçişlerinin derhal ve mümkün olan her şekilde kurulması gerekiyor. Bu mesele Refah ve Karam Salem’in Mısır’a, Batı Şeria’ya, Doğu Kudüs’e ve oradan da diğer ülkelere gidişini kapsıyor.

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı yaptığı açıklamada, Siyonist ordunun suçlarının devamı olarak son 24 saatte Gazze Şeridi halkına yönelik 3 katliam gerçekleştirdiğini, bunun sonucunda 47 Filistinlinin şehit olduğu ve 25 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

11 − four =