Direniş merkezi İran

Direniş merkezi İran

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Yemen haber kaynakları, Kudüs Gücü Komutanı’nın yaptığı açıklamaya göre, “Düşmanlar, amansız yenilgilerin ardından hibrit savaşa başvuruyor.”

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Tuğgeneral İsmail Kani yaptığı açıklamada, İran’a karşı hibrit (melez) savaşlarını sürdürmek için düşmanların yoğun psikolojik operasyonlar yürüttüğünü söyledi.

Tahran’da direniş yanlısı medya kuruluşlarının şehitlerini anmak için düzenlenen törende konuşan Kani, “Ana akım medya artık düşmanların kontrolünde. Düşmanlar son zamanlarda art arda yenilgiye uğradıktan sonra İslam Cumhuriyeti’ne karşı melez bir savaş yürüttüler. Bu nedenle medya kuruluşları, bu kampanya boyunca önemli ve bütünleyici bir rol oynuyor ve bu amaç için yaygın olarak kullanılıyor.”

Direniş cephesi ve direniş yanlısı medya kuruluşlarına atıfta bulunarak, “Allaha şükürler olsun, tüm katı sınırlara rağmen özverili çabaları ve büyük kararlılıkları ile kapasitelerini her geçen gün güçlendirmeyi başardılar” dedi.

General, “Direniş cephesinin ihtişamı, direniş yanlısı medya tarafından takdire şayan bir şekilde vurgulanmıştır ve İslami ilkelerin Allah’ın ve Peygamberin emirlerini korumanın ve ilerlemesinin gerekli olduğu gösterilmiştir.

Kudüs Gücü komutanı, bir tarafın savaşı kazanması için üstün silahlar ve daha büyük mali kaynakların gerekli olduğu şeklindeki yaygın ve yanlış inancı çürüttü.

“ABD ve Siyonist rejim liderliğindeki küresel kibir, kim daha çok silaha, teçhizata ve mal varlığına sahip olursa, galip çıkacağını iddia ederek dünya kamuoyunu yanlış bilgilendirmiştir. Silah anlaşmalarından para kazandıkları için bu fikri yayıyorlar.”

Silah satmak için dünyanın her yerinde çatışmalar çıkarırlardı. Eskiden askeri teçhizatın ve silahların çatışmaların sonucunu belirleyeceğine inanan herkes, artık bir çatışma sırasında daha fazla direnenlerin nihayetinde galip geldiğini kabul ediyor.”

İran Ordu Komutanı Tümgeneral Abdülrahim Musavi 6 Şubat’ta yaptığı konuşmada “Düşmanların İran halkının ve İslam İnkılabı Rehberi’nin elinden ağır yenilgiler gördükten sonra İslami düzene karşı melez (hibrit) bir savaşa yöneldiğini” iddia etmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

five × 1 =