Direniş Cephesinin İsrail’le Esir Değişimi Şartı!

Direniş Cephesinin İsrail’le Esir Değişimi Şartı!

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri, İsrail rejimi Başbakanı’nın geçtiğimiz günlerde esir değişimine ilişkin sözlerine yanıt olarak, İsrail güçleri Gazze’den çekilmeden hiçbir takasın gerçekleşmeyeceğini vurguladı.

Habere göre, Filistin İslami Cihat Hareketi Genel Sekreteri Ziyad el-Nahleh bugün yaptığı açıklamada, Tel Aviv ile yapılan esir değişim anlaşmasını İsrail güçlerinin Gazze’den çekilmesi şartına bağladı.

İslami Cihad Genel Sekreteri şunları söyledi: “Düşman kuvvetleri Gazze Şeridi’nden tamamen çekilmeden hiçbir esir değişim anlaşması yapılmayacaktır. Bu koşullar yerine getirilmezse başka konuşmaya değer bir şey yok.” dedi.

Ziad El-Nahleh, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun geçtiğimiz günlerde “İsrailli esirlerle ilgili anlaşmanın Gazze Şeridi’nde uygulanacağını” söylemesinin ardından bu sözleri dile getirmişti.

Amerikalı ve İsrailli kaynaklara yakın “Axios”, geçen hafta Çarşamba gecesi, bilgili kaynaklardan alıntı yaparak, Katarlı arabulucuların İsrail’e, Hamas’ın Gazze’deki yaklaşık 36 mahkumun serbest bırakılmasına yönelik yeni bir anlaşmaya ilişkin prensipte müzakerelere yeniden başlayacağını söylediğini iddia etti.

Daha önce Filistin İslami Direniş Hareketi’nin (Hamas) liderlerinden Usame Hamdan da, Tel Aviv ile devam eden esir takası görüşmelerine ilişkin medyada çıkan haberlere yanıt olarak El Cezire kanalına verdiği röportajda da şunları vurgu yapmıştı: “Bütün arabulucu taraflara duyurduk. Önceliğimizin Gazze’deki saldırganlığın bir an önce durdurulması olduğunu açıkça ifade ettik.” dedi.

İsrail kaynakları bugün, Katar’ın Tel Aviv’e devrettiği yeni planın bu akşam İsrail savaş kabinesinde görüşüleceğini duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 × four =