Direniş Cephesi Kongresi’nde 57 Kitap Başlığı Yayımlandı

Direniş Cephesi Kongresi’nde 57 Kitap Başlığı Yayımlandı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Türbeleri Savunan ve Direniş Cephesi Uluslararası Şehitleri Kongresi Sekreteri basın toplantısında şunları söyledi: Bu kongrenin ilk adımında 165 kitap başlığı hazırlanacak. Bu 165 başlıktan 57’si derlendi ve yayınlandı.

Habere göre, Uluslararası Türbeleri ve Direniş Cephesini Savunan Şehitler Kongresi, bu kongrenin sekreteri Hocatül İslam Şirazi ve toplantıdaki medya mensuplarının katılımıyla gerçekleşti.

Höccetül İslam Şirazi bu oturumda şunları söyledi: Mart 2017’de Kum’da Türbeyi Savunan Manevi Şehitler Kongresi düzenlendi. Bu kongrenin sorumluluğunu üstlendim. Bu kongrede İran’ın yanı sıra Afganistan, Suriye, Pakistan ve Irak’tan da türbeyi savunan din adamlarımız vardı.

Söz konusu kongrenin 2 Nisan 2018’de Kum’da yapılmasının ardından Genearal Süleymani onlara şehitler kongresi yapmalarını söyledi. O dönemde Kudüs Gücü’nde din adamlarının temsilinden sorumluydum.

Bu amaçla bu kongrenin diğer kongrelerden farklı olması için özel bir program hazırladık, tüm konuları inceledik, devrimin yüce liderinin tedbirlerine uyduk ki, bu kongreye yakışır bir şey oluşturduk. Ayrıca bilim, kitap, sanat ve çeviri komiteleri kurduk.

Söz konusu kongre birçok ülkeyi ilgilendirdiği için bir tercüme komitesine ihtiyaç duyduk. Oluşturulan komiteler Serdar’ın şehadeti sonrasında ülke korona hastalığına yakalanmış, bu vakalar söz konusu kongrenin ertelenmesine neden olmuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

19 + 11 =