Demir Kubbeye Rağmen; Siyonist Yerleşim Yerlerine 36 Roket Atıldı

Demir Kubbeye Rağmen; Siyonist Yerleşim Yerlerine 36 Roket Atıldı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Gazze Şeridi çevresindeki Siyonist yerleşim yerlerinde bir kaç sabah tekrarlanan siren seslerinden sonra, Siyonist kaynaklar direniş güçlerinin Gazze çevresindeki Siyonist yerleşim yerlerine yönelik yaygın roket ateşi yaptığını bildirdi.

Ramazan ayının başından itibaren başlayan olaylar, perşembe akşamı iki taraf arasındaki çatışmaları şiddetlendirdi.

Çatışmalar, bölgenin işgal altındaki Kudüs’ün bölgelerinde özellikle “El-Tur” mahallesine kadar uzandığı noktaya kadar uzandı ve Siyonist rejim polisi, Filistinlileri El Aksa Camii’ni terk etmeye zorladı.

Haber kaynaklarına göre İsrail güçleri, Filistinli sivilleri vuran çatışmalarda plastik mermi kullandı.

Filistin Kızılayı Cuma günü yayınladığı son raporunda, bir yandan Filistinliler, diğer yandan Siyonist rejimin güvenlik güçleri ile Siyonist aşırılık yanlısı gruplar arasındaki çatışmalarda 105 Filistinlinin yaralandığını duyurdu.

Gazze Şeridi’nde bulunan Ortak Direniş Grupları Odası, “Kudüs ve El Aksa Camii, El Hattab Filistinin kırmızı çizgisi ve direnişidir” şeklinde bir açıklama yaptı. Açıklamanın yayınlanmasından yaklaşık 40 dakika sonra, haber kaynakları Gazze Şeridi çevresindeki Siyonist yerleşim yerlerinde sirenlerin çalındığını bildirdi.

Gazze Şeridi’ndeki direniş gruplarının roket saldırısı haberinin ardından medya, Siyonist rejimin Gazze Şeridi’ndeki sınırlı bölgeleri hedef aldığını bildirdi.

İsrail ordusu sözcüsünün, sabah saatlerinde Gazze Şeridi’nden çevredeki Siyonist yerleşim yerlerine 36 roket atıldığını ve atılan 36 roketin yalnızca altısının durdurulduğunu söylediğini bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

17 + twelve =