Delta varyantında korkutan artış! İngiltere ateşle oynuyor

Delta varyantında korkutan artış! İngiltere ateşle oynuyor

İngiltere ve ABD’de Delta varyantında korkutan artış sürerken, 4 bini aşkın bilim insanı İngiltere hükümetini aldığı açılma kararından dolayı kınayan bir mektup yayımladı.

Covid-19 ve Delta varyantında korkutucu bir artış yaşanan Birleşik Krallık’ta 4.000’den fazla bilim insanı, doktor, hemşire ve diğer sağlık çalışanları yazdıkları bir mektupla İngiltere hükümetini kınadı.
 
HÜKÜMET TEHLİKELİ BİR DENEYE GİRİŞTİ
 
Lancet tıp dergisinde yayımlanan mektupta  “Bu kararın tehlikeli ve erken olduğuna inanıyoruz Hükümet mevcut stratejisini yeniden gözden geçirmeli ve halkı korumak için acil adımlar atmalıdır. Hükümetin tehlikeli ve etik olmayan bir deneye giriştiğine inanıyoruz ” ifadeleri yer aldı. 

AŞILAMA YERİNE KİTLESEL ENFEKSİYONA MARUZ BIRAKILDIK

Başlangıçta birkaç araştırmacı tarafından imzalanan mektupta şu anda 4.200’den fazla çevrimiçi imza var. Mektubu düzenleyen Dr. Deepti Gurdasani, “Hükümet, çocukları okullarda korumak veya aşılamak yerine, kitlesel enfeksiyonlara maruz bırakmak için bilinçli bir seçim yaptı. Bu etik değil ve kabul edilemez. Gençlerimiz geçen yıl zaten çok acı çekti ve şimdi bu tehlikeli deneyin sonuçlarına katlanmak zorunda kalıyorlar.” dedi.

CNN’de yer alan habere göre, İngiltere’de halkın %86,4’ü en az bir doz Covid-19 aşısı aldı ve %64,6’sı tam olarak aşılandı. Aşılamaya rağmen Delta varyantı etkisini sürdürmeye devam ediyor. Çarşamba günü 32.000’den fazla yeni enfeksiyon bildirildi.


ABD DE ALARMDA

ABD’DE yirmi dört eyalet geçen hafta Covid-19 vakalarında en az %10’luk bir artış görüldü. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri Salı günü yaptığı açıklamada, Delta varyantının  ülkedeki tüm yeni Covid-19 enfeksiyonlarının yarısından fazlasını oluşturduğunu söyledi.

KAYNAK: Haber7.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

twelve − one =