Dehgan: Siyonistlerin cinayetleri uluslararası belgelerin hiçe sayıldığını gösterdi

Dehgan: Siyonistlerin cinayetleri uluslararası belgelerin hiçe sayıldığını gösterdi

İran Cumhurbaşkanı’nın hukuki işlerden sorumlu yardımcısı “Siyonistler bombalamalarıyla kadın ve çocuk haklarını koruyan tüm sözleşmeleri yerle bir etmiş, bu belgelerin yırtık sayfalardan başka bir şey olmadığını göstermişlerdir.” açıklamasında bulundu.


Mehr haber ajansının bildirdiğine göre Şehit Beheşti Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde öğrencilerin gününü anma töreninde “Muhammed Dehgan” Öğrenci Günü’nün gelişini kutlayarak Siyonistlerin Gazze’deki barbarca cinayetlerini kınayarak “Bazıları Siyonist rejimi hayvan olarak adlandırıyor ama hiçbir hayvan bu kadar çocuğu öldürmez; Siyonistlerin bu alçak, kana susamış, cani yaratığı çocukları, savunmasız kadınları ve savunmasız Filistin halkını öldürmeye yönelmiştir. Siyonistler pek çok cinayet işlediler ama hiçbir suç bu 60 gün kadar dünya halkını bilgilendirmedi.”

Dehgan şöyle devam etti:

“Filistin’in Hıristiyan, Müslüman ve Yahudi halkı referanduma katılarak istedikleri hükümeti belirleyebilmelidir. Dünya Savaşı’ndan sonra oluşturulan tüm bu sözleşmeler ve konvansiyonlar soykırımı önlemek içindir.”

Dehgan şunları da ekledi:

“Kadın ve çocukların haklarını korumaya yönelik uluslararası insan hakları sözleşmeleri cinayetin önlenmesini amaçlamaktadır. Ama Siyonistler bombalamalarıyla tüm bu sözleşmeleri yerle bir etmiş ve bu belgelerin kağıt parçasından başka bir şey olmadığını göstermişlerdir.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

nine + fifteen =