Dabah Limanına yapılan saldırı Suudi Koalisyonuna basit bir uyarıydı

Dabah Limanına yapılan saldırı Suudi Koalisyonuna basit bir uyarıydı

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Yahya Seri şunları söyledi: ‘El-Dabah limanından bir tankerin ham petrolü yağmalamasını önlemek için basit bir uyarı saldırısı gerçekleştirdik.

Söz konusu tanker, ilgili taraflarca Yemen petrol ürünlerinin sevk ve ihraç yasağına ilişkin kararları ihlal etmiştir.

Bu uyarı mesajını, petrol kaynaklarımızın ve zenginliğimizin sürekli yağmalanmasını ve bu kaynakların Yemen halkına tahsis edilmesini engelleyenleri önlemek için gönderdik.

Uyarı mesajını göndermeden önce gemideki ilgili taraflara hitap ederek Yemen yasalarını ve uluslararası yasaları hatırlattık.

Söz konusu petrol tankeri ile ilgili işlem yapılırken gemi ve personelinin sağlık ve güvenliğinin yanı sıra Yemen altyapısının emniyet ve selametini korumak için ihtiyati tedbirler alındı.

Milletimizin kaynaklarının ve servetinin herhangi bir şekilde yağmalanmasını önlemek için görevlerimizi yerine getirmekte bir an bile tereddüt etmeyeceğiz ve tüm şirketleri, San’a’nın

Yemen’in servetinin ve kaynaklarının yağmalanmasına herhangi bir şekilde dahil olunmaması hakkındaki kararlarına uymaları konusunda bir kez daha uyarıyoruz.’

KAYNAK: Ajanslar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

three × 3 =