CNN: Hizbullah Her Zamankinden Daha Güçlü

CNN: Hizbullah Her Zamankinden Daha Güçlü

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Lübnan Hizbullahı tarafından yazılan CNN haber ağının web sitesi, izole olmasına rağmen, her zamankinden daha güçlü.

Uluslararası Grubu’nun raporuna göre, “CNN” haber ağının internet sitesi, bir analizde, Lübnan’da Hizbullah’ın kurulmasının üzerinden 40 yıl geçmiş olmasına rağmen, bu grubun izole olduğunu ancak her zamankinden daha güçlü olduğunu yazdı.

Son yıllarda bu Lübnanlı Şii grup, kendisini İran tarafından desteklenen paramiliter bir örgütten ciddi bir siyasi ve bölgesel oyuncuya dönüştürmeye çalıştı. Yazar, “40 yılın geçmesiyle birlikte Hizbullah, küresel olarak her zamankinden daha izole olmasına rağmen, askeri olarak her zamankinden daha güçlü” dedi.

CNN’ye göre, bu grup ilk olarak 1982’de kanlı Lübnan iç savaşı sırasında İsrail’in Beyrut’a saldırısına tepki olarak kuruldu. İsrailliler Filistinli savaşçıları o ülkeden kovma hedeflerine ulaşabildiler, ancak Hizbullah şeklinde daha güçlü bir düşman yarattılar.

Bu analize göre Hizbullah o zamandan beri askeri gücünü geliştirmiş ve genişletmiştir. 2000 yılında İsrail güçleri, Hizbullah ile devam eden bir çatışmanın ardından güney Lübnan’dan çekildi.

CNN şunları yazdı: “Grubun siyasi nüfuzu, gücünü sınırlamak için Suudi Arabistan aracılığıyla desteklenen bazı iç çabalara rağmen, amansız bir şekilde artıyor gibi görünüyor.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

three × 1 =